Bugun...



ARAS’TAN BODRUM’DA FAHİŞ KİRA TEPKİSİ

Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan ve Ali Ağaoğlu’nun Milas’taki mega projesine büyük tepki gösteren CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu kez de Bodrum’da özellikle pandemi döneminde artan, yüksek konut kirası konusunda paylaşımda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 28-09-2021 12:07

ARAS’TAN BODRUM’DA FAHİŞ KİRA TEPKİSİ

CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ali Ağaoğlu’nun Muğla’nın Milas sınırları içerisinde gerçekleştirmeyi planladığı 30 bin kişilik mega projeye sert tepkisiyle gündeme gelirken, bu kez yüksek ev kiraları konusunda ev sahiplerinden empati kurmalarını istedi.

 

Aras yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi,

 

“Günaydın, hizmetinde olmaktan gurur duyduğum Bodrum’un güzel insanları.. Yeni bir günün yoğun temposuna başlamadan, kısa bir süre önce dikkat çektiğim anormal konut kiraları sorunu hakkında bu defa, Bodrum’da kiralık konut sahibi olanlara seslenmek istiyorum. Değerli mal sahipleri, ödeyebildikleri kirayı beğenmediğiniz için evlerinizi kiralamadığınız insanların çocuklarınızı veya torunlarınızı eğiten öğretmenler, hastalandığınızda muhtaç olacağınız sağlık görevlileri, can ve mal emniyetiniz için canlarını ortaya koyan emniyet görevlileri, adalet için hizmet veren adliye çalışanları, gün içinde birçok ihtiyacınızı karşılayan memurlar, esnaflar ve çalışanları olduğunu unutmayın. Bodrum hayatını ayakta tutan bu insanların size uygun gelmeyen ödeme güçleri onların tercihi değil, ülkenin ekonomisini yönetenlerin eseri. Özetle demek istediğim, sizin talep ettiğiniz kiraları ödeyebilenler değil, ödeyemeyenler taşıyor Bodrum’un tüm yükünü sırtlarında. Dolayısıyla bu insanlara değer vermemek, bu insanları küçümsemek, Bodrum’a değer vermemek, Bodrum’u küçümsemektir çünkü, Bodrum bu insanlardır... Size hayalinizdeki kirayı ödeyebilenler değil. Bu sözlerim tabii ki, ultra lüks konutların sahiplerine değil. Zaten ödeme güçlerine göre konut bulamayan insanların derdi, lüks konutlarda oturmakta değil. Onlar, asgari ihtiyaçlarını karşılayacak evlerde oturmak istiyor ama o evlere de siz asgari 5-6 bin lira istiyorsunuz. Üstelik, 6 aylık veya bir yıllık kira da peşin olmak şartıyla! Sizlerden ricam, bu gerçekler doğrultusunda davranarak, evlerinizi Bodrum’un sırtında yaşayanlara değil, Bodrum’u sırtında taşıyanlara kiralamanızdır. Çünkü, bu insanların ev bulamadıkları için yaşayamadıkları bir Bodrum, yaşanılmaz bir Bodrum olacaktır.”

 

BODRUM’DA YAŞAYANLARDAN ARAS’A DESTEK YORUMLARI GELDİ

Arzu Usla Kayhan yaptığı yorumda “Yine nüktesiniz sayın başkanım oldukça önemli bir konuya yer verdiniz çok teşekkür ederiz. Bodrumda evimiz kira dükkânımız kira ve sadece buna çalışıyoruz. Geride elektrik, su, çocukların okul masrafı… Ben çocuğumu üniversiteye nasıl göndereceğim nasıl okutacağım? Ki gece gündüz çalışıyor Bodrum’un güzel insanına hizmet ediyoruz. Onların artık insafına merhametine sığınıyoruz… Lütfen hepimiz elimizden geleni yapalım.” İfadelerini kullandı.

 

Kaan Kızılateş ise Ahmet Aras’ın hükümeti göreve çağırması gerektiğini belirterek “Çok zarif bir yazı olmuş. Ne yazık ki Bodrum ülke genelinden soyutlanamaz, yıllardır ekonomi yönetiminde yapılan büyük hataların ağır sonuçları bunlar. Bütün yurtta artan emlak fiyatları ve kira bedelleri, talebin çok fazla olduğu Bodruma böyle yansıyorlar. Ülkeye doldurulan göçmenlere ev değil, Bodrumda görev yapan devlet memurlarına lojman yapılması gerekiyor yoksa herkes gibi pahalılık altında ezilen ev sahiplerinin azgın enflasyona karşı tedbir almasını önleyemeyiz. Hükümeti göreve çağırın sayın Başkan.” Yorumunu yaptı.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI