Bugun...



Anneler ve kızları pistte rekor ve madalya bırakmadı

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Konya’da düzenlenen Türkiye Masterlar Atletizm Şampiyonası’na kızları ile birlikte katılan anneler 3 yeni Türkiye rekoru kırdı 12 birincilik madalyası aldı. Anne ve kızlarını federasyon yönetim kurulu üyesi Nihat Bağcı tebrik etti, örnek anne ve kızlarını kutladı.

facebook-paylas
Tarih: 02-08-2022 13:35

Anneler ve kızları pistte rekor ve madalya bırakmadı

Konya ilinde Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Masterlar Atletizm Şampiyonası’na 34 ilden yaklaşık 230 atlet katıldı. Yarışmalara Bodrum’dan katılan 83 yaşındaki Fehime Özkan ile kızı 57 yaşındaki Milli atlet Fatma Özkan Anter ile KKTC’den katılan 60 yaşındaki Ayten Benli ile 37 yaşındaki kızı Narin Benli Perçinkardeşler yarışmalarda en çok alkışlanan sporcular oldu.

 

 

 

YARIŞMALARDA REKOR VE MADALYA BIRAKMADILAR

İki çocuk 4 torun sahibi Fehime Özkan 100, 200 ve 400 metrelerde 1. Olurken kızı Fatma Özkan Anter ise 100, 200 ve 400 metrelerde Türkiye rekorları kırarak 1. Cilik elde etti.

KKTC’nin Lefkoşa  kentinde yaşayan 2 çocuk 2 torun sahibi eski Milli atlet Ayten Benli 100, uzun atlama ve 3 adım atlama yarışmalarda 1. Olurken Fenerbahçe’nin eski milli atletlerinden  olan kızı Beden Eğitimi Öğretmeni Narin Benli Perçinkardeşler ise 100 metre, uzun atlama ve 4x100 metre bayrak yarışmalarında 1. Olarak altın madalya kazandı.

 

 

HEDEFİMİZ SELANİK’TE YAPILACAK BALKAN ŞAMPİYONASINDAN EN AZ 10 MADALYA İLE DÖNMEK

Ayten Benli yaptığı açıklamada “Ben ve arkadaşlarımız yıllarca ülkelerimizin milli takımlarında mücadele ettik. Çocuklarımızda milli oldular ve şimdi onlarla aynı pistte çıkarak yarışıyoruz. Hedefimiz 20-22 Eylül 2022 tarihlerinde Yunanistan’ın Selanik kentinde yapılacak Balkan Masterlar Atletizm Şampiyonası’nda en az 10 madalya kazandırmak. Bu yaşlarda ülkemizi gururla sağlıklı biçimde temsil ettiğimiz için çok mutluyuz. Federasyonumuzun bize verdiği destekle başarımız daha da artıyor” diye konuştu.

 

 

ANNELER VE KIZLARI TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDULAR, AMACIMIZ BU SAYIYI ARTTIRMAK

Yarışmalardan sonra üç Türkiye rekoru kırarak toplam 12 birincilik madalyası alan eski Milli atletler anneler ve kızlarına kürsüde madalyalarını Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Bağcı verdi. Bağcı “Eski milli atletlerimiz yıllar sonra yine kendileri gibi milli atlet olan kızları ile birlikte pistlerde birlikte yarışarak madalya almanın ve ülkemizde örnek sporcu olmanın gururunu bizlere yaşattılar. Federasyon olarak bu tür güzel örneklerin her zaman yanında ve destekçisi olduk. Aynı anda genç milli atletlerimiz katıldığı Tohum Olimpik Deneme yarışmalarımı vardı. Genç sporcularımız bu örnek masterları görerek moral kazanıyorlar. İki ailede sporun yaşının olmadığını kanıtladı, onlara minnettarız” diye konuştu.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI