Bugun...



Akdeniz’deki faciadan kurtulan göçmenler Yunanistan sahil güvenliği hakkında suç duyurusunda bulundu

Akdeniz’deki Mora yarımadası açıklarında batan tekneden kurtulan göçmenler Yunanistan sahil güvenliği ve yetkililer hakkında düzensiz göçmenlerin kurtarılması için gerekenlerin tam olarak yapılmadığı iddiası ile suç duyurusunda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 15-09-2023 13:02

Akdeniz’deki faciadan kurtulan göçmenler Yunanistan sahil güvenliği hakkında suç duyurusunda bulundu

Akdeniz’deki Mora yarımadası açıklarında 14 Haziran tarihinde 750 göçmenin bulunduğu teken batmış, 104 kişi kurtarılmış, 82 kişi yaşamını yitirmiş ve yüzlerce göçmen kaybolmuştu. Faciadan kurtulan göçmenler yasl temsilcileri aracılığı ile Pire Deniz Mahkemesine Yunan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.Yunanistan’daki Mülteciler İçin Konsey isimli sivil toplum kuruluşunun yaptığı açıklamada, yaklaşık 750 düzensiz göçmeni taşıyan ve Mora Yarımadası açıklarında haziranda batan tekneden kurtulan düzensiz göçmenlerin hukuki süreçte Mülteci ve Göçmen Hakları Ağı, Yunanistan İnsan Hakları Örgütü, Mülteciler İçin Konsey, Pylos Tekne Kazası için Avukatlar İnisiyatifi ve Ege için Mülteci Desteği gibi kuruluşlarca temsil edildiği belirtildi.

 

Düzensiz göçmenler yasal temsilcileri aracılığıyla Pire Deniz Mahkemesine yaptıkları suç duyurusunda, Yunanistan yetkili birimlerinin teknedeki insan hayatını korumak adına gereken işlemlerden bazılarını ihlal ettiğini ileri sürerek, konunun ayrıntılı olarak soruşturulmasını talep etti.


KURTARMA ÇALIŞMALARI GEÇ BAŞLADI


Suç duyurusu dilekçesinde, müdahale ve kurtarma çalışmalarında gecikme olduğu öne sürüldü.


YÜZLERCE KİŞİ KAYBOLMUŞTU


Mora Yarımadası açıklarında yaklaşık 750 düzensiz göçmeni taşıyan tekne 14 Haziran’da batmıştı. Kazada 82 kişi yaşamını yitirmiş, 104 kişi kurtarılmış, yüzlerce kişi ise kaybolmuştu.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI