Bugun...



Akdeniz’de 500 göçmenin bulunduğu tekneden acil yardım talebi yapıldı

Libya’dan İtalya’ya gitmek üzere yola çıkan ve içerisinde 500 göçmenin bulunduğu tekneden acil yardım talebi geldiği belirtildi. Sicilya’nın güneyindeki tekneden uluslar arası Alarm Phone yardım kuruluşu aranarak yardım talebinde bulunulduğu belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 11-03-2023 11:13

Akdeniz’de 500 göçmenin bulunduğu tekneden acil yardım talebi yapıldı

Alarm Phone göçmen yardım örgütünün bu gece yarısı Libya’dan İtalya’ya gitmek üzere yola çıktığı ve içerisinde 500 göçmenin bulunduğu bir teknenin Sicilya açıklarında acil yardım talebinde bulunduğu açıklandı. Yardım örgütünün İtalyan makamları ile temasa geçerek acil yardım götürülmesi ve teknenin batmak üzere olduğunun bildirildiği belirtildi. İtalyan sahil güvenliği ile Fronteks ‘in bölgeye yardım için gittiği açıklandı.

 

İTALYA SERT GÖÇMEN YASASINI KABUL ETTİ

Açıklamada İtalya'nın sağ görüşlü iktidar partisi tarafından geçtiğimiz Perşembe günü göçmen kaçakçılarına yönelik daha sert cezaların içeren yasayı kabul ettiği belirtildi.

Haberde ayrıca geçtiğimiz yıl mart ayında İtalya’ya gelen göçmen sayısının 1300 iken bu yıl mart ayının ilk haftasında 3 bin göçmenin İtalya’ya ulaştığı açıklandı.

 

AKIN AKIN GELİYORLAR

Geçen yıl Mart ayının tamamı için yaklaşık 1.300 olan İtalya'ya Çarşamba gününden bu yana yaklaşık 3.000 kişinin gelmesiyle, duyuru düzensiz göçmen akışını durdurmadı. Ayrıca mart ayında 41 tekne ile Lampedusa adasına 1869 göçmenin ulaştığı belirtildi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI