Bugun...



Akbelen ormanlarında gece yarısı jandarma müdahalesi

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki Akbelen ormanlarını korumak için nöbet tutan köylüler ve çevrecilere bu gece yarısı jandarma müdahale etti.

facebook-paylas
Güncelleme: 10-08-2021 09:55:45 Tarih: 10-08-2021 01:53

Akbelen ormanlarında gece yarısı jandarma müdahalesi

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki Akbelen ormanlarını korumak için nöbet tutan köylüler ve çevrecilere bu gece yarısı jandarma müdahale etti. Köylüler ve çevreciler nöbet tutulan alandan sürüklenerek çıkarıldığı iddia edildi.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy‘deki Akbelen ormanlarının maden ocağı yapılmak amacıyla ağaç kesimini engelleyen ve Kurban Bayramı’ndan bu yana nöbet tutan İkizköylüler ve destek veren çevre örgütleri temsilcilerine bu gece yarısı yaklaşık 250 jandarmanın müdahale ettiği belirtildi.

 

KÖYLÜLER SÜRÜKLENEREK ALANDAN ÇIKARILDI İDDİASI

 

Saat 24.00 sıralarında bölgeye gelen jandarmanın pankartlar, çadırlar ve alandaki eşyaların alınarak terk edilmesi istendi. Köylüler ve çevrecilerle jandarma arasında gergin anlar yaşandı. Ardından yaklaşık 20 köylü ve çevreci jandarma tarafından iteklenerek alandan çıkarıldı. Bu arada bazı köylülerin yaralandığı iddia edildi. Köylüler sık sık “Akbelen ormanlarını vermeyeceğiz” ve “Savunma Hakkı Engellenemez” sloganları attı.

 

NÖBET ALANINDAN 300 METRE İLERİYE GÖTÜRÜLDÜLER

 

Köylüler ve çevreciler nöbet tutma yerinden yaklaşık 300 metre ilerideki Milas- Ören karayolunun kenarına götürüldüler. Köylüler ve çevrecilerin jandarmanın önünde yere oturarak beklediği belirtildi.

 

İkizköy Çevre Komitesi'nden Deniz Gümüşel yaptığı açıklamada "Şu anda gözaltı yok önce ormanlık alana doğru gidemiyoruz, şu anda 4 avukatımız olaya müdahale ediyor, komutanlar görüşüyor, olay yerine bir TOMA  getirdiler.. Biz Milas- Ören yolu kenarında bekliyoruz, Bodrum ve Milas'tan gelen yeni arkadaşlarımız var" dedi.

Bölgede gergin bekleyişin sürdüğü belirtildi.

 

 

KADINLAR BARİYERİN ÖNÜNE YATARAK SABAHLADI

Akbelen ormanlarındaki nröbet çadırına müdahale edilmesinin ardından İkizköylü kadınlar bu sabahı jandarma bariyerinin önüne yatarak geçirdi. Bölgeden ayrılmayan köylüler ve çevrecilerin İkizköy'e geçişine de izin verilmedi.

Geceyarısı köylülere desteğe gelen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin "Akbelen ormanında yaşam alanlarına sahip çıkan ve meşru demokratik hakkını kullanan köylülere ve çevrecilere jandarma müdahale ediyor. Hak aramak meşru bir eylemdir. İktidarı Anayasal haklarını kullanan köylülerin demokratik mücadelesine saygılı olmaya çağırıyoruz.Yangına müdahale edemeyen iktidar, ormanlarının kesilmesine itiraz eden vatandaşlara müdahale ediyor. Demokratik protesto haktır. Ormanına sahip çıkan köylülere engel olacağınıza 5’li çetenin ülkeye çökmesine engel olun. Ormanı koruyan köylüye değil, yangınlara müdahale edin" diye konuştu.

İkizköylülere bu sabah saatlerinden itibaren bölgeye gelen siyasi parti üyeleri ve temsilcileri de destek verdi. Köylüler ve çevreciler Milas- Ören karayolunun kenarında bekliyor.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI