Bugun...



Akbelen İçin Acil Dayanışma Çağrısı yaptılar, eylem hazırlığındalar

Muğla’nın Milas ilçesine balı İkizköy’de 4 yıldır direnişlerini sürdürürken 2 yıldır mücadelenin ve direnişin sembolü haline gelen Akbelen Kampı’nın dün sabah saatlerinde jandarma tarafından boşaltılması ikizköylülerin sert tepkisine nede oldu.

facebook-paylas
Tarih: 13-09-2023 20:17

Akbelen İçin Acil Dayanışma Çağrısı yaptılar, eylem hazırlığındalar

İkizköy sözcülerinden Esra Işık yaptığı açıklamada yarın saat 15.00’te yapılacak keşif öhcesinde 14.00 ‘te eylem ve basın açıklaması yapacaklarını belirterek

“12 Eylül sabahı kolluk güçlerinin hukuka aykırı müdahalesi ile iznini alarak kurduğumuz ve 2 seneyi aşkındır sürdürdüğümüz özel arazideki nöbet alanımız içindeki çadırlarımız, konteynerimiz, tüm kişisel eşyalarımız boşaltıldı ve yerine geçici karakol kuruldu. Bu sırada tarla sahibi köylümüz de dahil olmak üzere hiçkimse alana alınmadı. Girmek isteyenlere müdahale edildi. Geceyi nöbet alanının girişindeki polis bariyerinin önünde geçirdik. Nöbeti, direnişi bırakmıyoruz. Hiçbir hukuksal dayanağı olmayan bu işlemlere ilişkin delillerin kaybolmadan tespit edilmesi için yaptığımız başvuru kabul edildi. Akbelen nöbet alanı, yürüttüğümüz mücadele için önemli bir simge. Direnişin bundan sonraki süreci için nöbet alanına sahip çıkmak, baskıların, hukuksuzlukların karşısında hep birlikte durmak zorundayız. Direniş alanımızı terk etmemizi isteseler de gitmeyeceğiz, bu toprakları terk etmeyecek, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz! Herkesi haklılığını ve direnişin gücü ile umudunu korumaya, Akbelen'e sahip çıkmaya, dayanışmaya çağırıyoruz. Gerçekleri hep birlikte gösterelim, umudumuzu, direncimizi birlikte koruyalım. Biz vazgeçmedik! Her yer Akbelen her yer direniş!”dedi.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI