Bugun...



AK Partili Muğla Büyükşehir adayı Ayaydın: Belediyede kadın istihdamını arttırıp, şiddet gören kadına avukat temin edeceğiz

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof Dr. Aydın Ayaydın, seçildikleri takdirde Muğla’da kadınlara pozitif ayrımcılık yapılacağını belediyede kadın çalışan oranını 5 yıl içinde yüzde 20 artırmayı hedeflediklerini söyledi. Ayaydın “Hem kadın istihdamını arttıracağız, hemde şiddet gören kadınlarımıza avukat temin ederek, haklarını koruyacağız” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 19-03-2024 14:45

 AK Partili Muğla Büyükşehir adayı Ayaydın: Belediyede kadın istihdamını arttırıp, şiddet gören kadına avukat temin edeceğiz

Muğla ili ve ilçelerinde seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın 1 Nisan’dan itibaren Muğla’da kadınlar için farklı bir dönemin başlayacağını söyledi. Öncelikle Belediye’de kadınlara pozitif ayrımcılık yapılacağını ifade eden Ayaydın ‘Şu an yönetim bizde olmadığı için kesin rakamlara sahip değilim. Ancak tahmin ediyorum ki toplam Büyükşehir Belediye çalışanları arasında kadın istihdam oranı yüzde 30’lar civarındadır. Yani her 100 çalışandan ancak 30’u kadındır. Biz bu rakamı hızlı bir şekilde artıracağız. Yani eğer tahmin ettiğim gibi 30-70 dengesi varsa biz onu 36-64 seviyesine, uzun vadede ise 45-55 dengesine çıkaracağız. Bu da işe yeni alımlarda daha çok kadınları tercih edeceğiz anlamına geliyor’ dedi.

 

KADINLAR İSTİHDAMA DAHA ÇOK KATILACAK

Ayaydın kadınların istihdama daha çok katılmalarını istediklerini ifade ederken, onların geride bırakacakları çocukları için de kreşler yapacaklarını söyledi.

Ayaydın ‘Yapacağımız kreşler de öyle kar amacı gütmeyecek. Fiyatlarıyla özel sektörün yaptığı kreşlerle yarışmayacak. Son derece makul ücretlendirilecek. Sadece kendisini çevirmesini, zarar etmemesini amaçlayacağız. Buradan para kazanma gibi bir niyetimiz olmayacak’ diye konuştu.

ŞİDDET GÖREN KADINA AVUKAT

Ayaydın kadınlara yönelik diğer Büyükşehir belediye projelerini de şöyle sıraladı:

Her şeyden önce şiddet gören ya da hukuki destek alma ihtiyacı hisseden kadınlarımız için Büyükşehir Belediyesi’nde bir hukuk bürosu kurulacak ve 2 avukat  sadece bu konularla ilgilenecek.

Bu konuyla bağlantılı olarak en az 4 ilçemizde sığınma evleri kurulacak.

Kadın girişimciler Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenecek.

Kadınlarımız tarafından yapılan el emeği ürünler. Büyükşehir tarafından satın alınarak, özel günlerde misafirlerimize Muğlalı kadınlarımızın eserleri hediye edilecek.

 

 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI