Bugun...



16 yaşındaki Berkalp Bodrum’un tepelerinde yıldırımların peşinde

Bodrum'da yaşayan fotoğraf tutkunu 16 yaşındaki Berkalp Turper Bodrum’da yağmurlu ve fırtınalı havalarda saatlerce bekleyip çektiği yıldırım fotoğrafları ile hayran bırakıyor. Daha önce bir “4 Mevsim Bodrum ve Şimşekler” isimli sergi açan Turper kışın başlaması ile yeni yıldırım fotoğrafları çekmeye başladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 19-11-2023 18:09:35 Tarih: 19-11-2023 16:54

16 yaşındaki Berkalp  Bodrum’un tepelerinde  yıldırımların peşinde

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez Mahallesi’nde yaşayan 16 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Berkalp Turper Bodrum’un yağmurlu ve fırtınalı havalarında çektiği yıldırım fotoğrafları ile hayranı bırakıyor.

BODRUM’UN FARKLI GÜZELLİKLERİNİ ORTAYA KOYDU

Turper son olarak üç gündür ilçede yağan sağanak yağış ve fırtınalı gecelerde yaklaşık sekiz saat bekleyerek çektiği yıldırımlarla turistik kentin farklı güzelliklerini ortaya koydu.5 yaşından beri fotoğrafçılığa meraklı olduğun ve 3 yıldır profesyonel fotoğraf çektiğini belirten Turper geçen yıl ilk kez 4 Mevsim Bodrum ve Yıldırımlar Sergisi’ni açtı.

 

ÜNLÜ USTALARI İLHAM ALDI, BODRUM TEPELERİNDE SAATLERCE BEKLİYOR

Bodrum’un Asarlık, Haremtan Tepesi, Akvaryum Koyu, Ortakent ve Bitez tepelerinde yağmurlu ve fırtınalı havaları takip ederek hazırlık yapıp saatlerce beklediğini belirten Turper “Yıldırımlar ve meteorolojik hava durumları ve görüntüleri benim için çocukluğumdan beri bir tutku. Bir kare fotoğraf için saatlerce hatta günlerce bekleyip sonuca ulaştığım oluyor. Fotoğrafa başlarken ilham kaynağı olarak Coşkun Aral ve Ara Güler'i örnek aldım. Coşkun Aral’ın fotoğraflarındaki hareketlilik dram ve fotoğrafların arkasındaki hikayeler, Ara Güler'in fotoğraflarındaki kompozisyon ve hikaye anlatıcılığı ilham kaynağım oldu. Bu kış aylarında çektiğim ve çekeceğim yıldırım fotoğraflarını önümüzdeki turizm sezonunda düzenleyeceğim sergide sanatseverlerle paylaşacağım” dedi.

 

BODRUM'UN YILDIRIMLI GECELERİNİN GÜZELLİKLERİNİ  OKURLARIMIZ İLE PAYLAŞTI

Turper’in son üç günde Bodrum’un yağmurlu ve fırtınalı havasında çektiği yıldırım fotoğrafları turistik ilçenin farklı güzelliklerini ortay koydu, hayran bıraktı. Turper eserlerini okurlarımız ile paylaştı.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI