Bugun...



“Zeytinime Dokunma” sergisini açtı, güzel olan her şeye saldırı var

Muğla’nın bodrum ilçesinde yaşayan ressam Şeyda Gürsoy Çoban açtığı Zeytinime Dokunma resim sergisi ile zeytin ağaçları ve alanlarına yönelik rant girişimlerine sert tepki gösterdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 13-05-2022 14:43:50 Tarih: 13-05-2022 14:39

 “Zeytinime Dokunma” sergisini açtı, güzel olan her şeye saldırı var

Çoban “Herkes kendi diliyle haykırır, şairsen şiirle ile ressamsan resim ile. Zeytinliklerimiz ise sessizliğiyle. Güzel olan her şeye karşı amansız bir saldırı başlattılar. Yüzlerce binlerce yıllık zeytinler ne yazık ki rant uğruna yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Bunca yıllık sanatçıyım, doğaya, çevreye ve insana böyle saldırıyı görmedim, yaşamadım, resimlerimde bunu anlatmaya çalıştım” diye konuştu.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy’de yaşayan ünlü ressam Şeyda Gürsoy Çoban pandemi süresi ve sonrasında atölyesinde yaptığı zeytin ağaçları, zeytin ağaçlarının yaşamı ve zeytinciliği konu alan Zeytinime Dokunma isimli sergisini Konacık Mahallesi’ndeki Remax Pasha Art Galery’de sanatseverlerle buluşturdu.

 

 

SERGİDE ÇEVRECİLERDE YER ALDI

Çoban’ın akrilik ve pastel boya tekniği ile yaptığı ve 44 eserinin yer aldığı serginin açılışı galeri yöneticisi Ayşe Mesuda Kumbasar, Çoban ve sanatseverler ile birlikte yapıldı. Sergiye Milas’a bağlı İkizköy ve Akbelen köylerinde termik santralin maden ocağına çevirmek istediği zeytinlik alanlarda yaklaşık 300 gündür nöbet tutan ve mücadele veren doğaseverlerde büyük ilgi gösterdi.

 

GÜZEL OLAN HERŞE KARŞI BÜYÜK BİR SALDIRI VAR

Yaklaşık 44 yıldır resim çizdiğini ve sergide zeytin ağaçların ve tarlalarına yönelik rant amaçlı düzenlenen saldırıları tepki vermek istediğini belirten Çoban “Herkes kendi diliyle haykırır, şairsen şiirle ile ressamsan resim ile. Zeytinliklerimiz ise sessizliğiyle. Yüzlerce binlerce yıllık zeytinler ne yazıkki rant uğruna yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Bunca yıllık sanatçıyım, doğaya, çevreye ve insana böyle saldırıyı görmedim, yaşamadım, resimlerimde bunu anlatmaya çalıştım. Ben genç bir kadınken Türkiye daha sert bir ülkeydi. Şimdi biraz daha fazlası. Düşünceye mola yok. Öyle bir zihniyetle karşı karşıyayız ki birçok güzel şeyi yok etmeye çalışmaktalar, hemen her şeye saldırıyorlar. Kadınlara, çocuklara, doğaya, sit alanlarına, tarihi dokuya, koylara, körfezlere, ormanlara ve zeytinliklere” diye konuştu.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI