Bugun...



Zeynep Göztepe’ye İstanköy Adası’nın fahri hemşerilik unvanı verildi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaklaşık 30 yıldır turizm sektöründe faaliyet gösteren ve düzenlediği uluslar arası organizasyonlarla ön plana çıkan turizmci Zeynep Göztepe’ye Bodrum’a komşu İstanköy (Kos) Adası’nın Fahri Hemşerilik unvanı verildi.

facebook-paylas
Tarih: 15-08-2022 10:59

Zeynep Göztepe’ye İstanköy Adası’nın fahri hemşerilik unvanı verildi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve yaklaşık 30 yıldır turizm sektöründe yaptığı çalışmaların yanı sıra Bodrum’a komşu İstanköy (Kos), Kilimli (Kalimnos), leros, Patmos, Rodos, Sömbeki (Simi) ve Sakız (Samos) adalarında düzenlediği turizm fuarları. Toplantıları iki ülke insanının bir araya gelmesi için organize ettiği kültür ve sanat etkinlikleri nedeniyle Yunanistan tarafından Fahri Hemyerilik Beratı verildi.

 

 

GÖZTEPE İKİ YAKANIN BİR ARAYA GELMESİNİ SAĞLADI

Bodrum’a 7 mil uzaklıktaki İstanköy Adası (Kos) Belediyesi Binası’nda düzenlenen törende İstanköy Belediye Başkan Yardımcısı ve Turizm Örgütleri Komitesi Başkanı Semi Vlachou’nun kabul ettiği Göztepe’ye Fahri Hemşerilik Beratı verilerek ikili ilişkilerde oynadığı olumlu rol ve iki ülkenin ekonomisini katkıda bulunması nedeni ile teşekkür edildi. Vlachou “Bodrum bize çok yakın ve önem verdiğimiz dost bir ilçe. Bodrum’da turizm ve denizcilik sektöründeki temsilciler arasında kurduğumuz iyi ilişkilerde son yıllarda çok önemli mesafeler kat etti, birlikte organizasyonlar ve yarışmalar yapmaya başladık. Sayın Göztepe’ye ikili ilişkilerin geliştirilmesinde Ege Denizi’ndeki iki yakanın bir birine daha da yaklaşmasında katkıda bulunması için O’nu bizden biri olarak kabul ettiğimizi söyledik ve hemşerilik beratımızı takdim ettik” dedi.

 

 

30 YILDIR İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ KOORDİNE EDİYOR

Göztepe ise 1992 yılından bu yana Bodrum ile İstanköy başta olmak üzere komşu Yunanistan adalarında turizm amaçlı organizasyonlar  yaptıklarını belirterek “1992-2002 yılları arasında BODER ve 1995-2015 arasında TURSAB Bodrum da aktif görev yaptığım dönemlerde hem kurumsal hem bireysel olarak otelcilik, seyahat, konaklama, organizasyonlarda birçok resmi ve özel olarak yer aldım. Bir zamanlar korku ile birbirine bakan iki yakanın insanları ardık birbirlerinin evine gibi gelip gidiyorlar, karşılıklı olarak ilçelerimizde festivaller düzenleyip, kültür, sanat, spor ve turizm alanında birlikte işbirliği yapıyoruz. Bu ilişkilerin gelişmesinde benim kadar turizmci onlarca arkadaşımızın emeği var. Komşu adanın yöneticilerinin bana hemşerilik beratı vermesi benim için bir onur ilçem için bir gururdur. Turizm aracılığı ile iki ülke insanlarının birbiri ile kaynaşmasını yakınlaşmasını sağladık. Bundan sonrada halkların dostluk ve barış bağlarını güçlendirmekle kalmayıp, ülkelerimiz arasındaki geleneksel dostluğu da geliştirecek her projede çalışmaya hazırım” diye konuştu.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI