Bugun...



ZAFERİN 104. YILI. ÇANAKKALE GEÇİLMEDİ ASLA GEÇİLMEYECEK

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yılı Bodrum’da coşkuyla kutlandı. Vatanımızı korumak adına verilen 300 bin şehit saygıyla anıldı. Öğrencilerin hazırladığı Zafer Oratoryosu ise duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 18-03-2019 13:10:43 Tarih: 18-03-2019 13:04

ZAFERİN 104. YILI. ÇANAKKALE GEÇİLMEDİ ASLA GEÇİLMEYECEK

ZAFERİN 104.YILI. ÇANAKKALE GEÇİLMEDİ, ASLA GEÇİLMEYECEK..!

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yılı Bodrum’da coşkuyla kutlandı. Vatanımızı korumak adına verilen 300 bin şehit saygıyla anıldı. Öğrencilerin hazırladığı Zafer Oratoryosu ise duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yılı Bodrum’da  bu sabah belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk koyma töreni ile başladı. Sat 11.00’de isi Heratod Kültür Merkezi’nde öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı Çanakkale Zaferi Anma Töreni düzenlendi. Kaymakam Bekir Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin , gazilerimiz ve yaklaşık 1000 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen törende Marmara Koleji Müdürü Hatice Orman ve Emekli Tuğgeneral ve Kıbrıs Gazisi İhsan Beriş Zafer’in önemini ve anlamını anlatan konuşmalar yaptı. Kaymakam Bekir Yılmaz  Tarihi şan ve şeref dolu büyük Türk milleti tarafından kazanılan en önemli zaferlerinden biri olan Çanakkale’de yaşamını yitiren 300 bin vatan evladının bizlere bıraktığı bu toprakları ilelebet Koruyacağız” dedi.

Vedat Türkmen Ortaokulu’nun 100 öğrencisinin hazırladığı Çanakkale Geçilmez isimli oratoryosu büyük beğeni kazandı.  I. Dünya Savaşı sırasında 1915–1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara muharebelerinde yaşananlar anlatıldı.

Müzikal eserde Çanakkale savaşında yaşananlar ve sonrasında Mehmetçik ve ailelerinin yaşadıkları konu edildi. Törende resim, şiir ve kompozisyon dalında ilk üç dereceye girenlere Kaymakam Bekir Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından hediyeler verildi.

Ortaokul Şiir:

Meryem Gündüz 2. Selin Aydın 3. Beyza Taş

Ortaokul Kompozisyon:

1.Eda Naz Soytürk

2.Sena Nur Kızılkaya

Orta öğretim kompozisyon:

1.Cansu İpek Dinçel

2.Sıla Eyi

3.Helin Kaymaz

Orta öğretim şiir:

1.Meltem Üzer

2.Mehmet Akif Kozan

İlkokul RESİM:

1.Arda Meşe

2. Ada Eylül Kaplan

3.Makbule Özdemir

Orta öğretim resim:

Bekir Demir

Yusuf Kocagöl

Süheda Berre Bilgiç




Editör: Yaşar Anter




Etiketler : Çanakkale Zaferi

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI