Bugun...



Yunus Büyükkuşoğlu inşaata başladı, 150 yıllık zeytini parçaladılar vatandaşlara saldırdılar

Bodrum’un torba Mahallesi’nde Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın imzası ile Sağlık Bakanlığı’na devredilen çocuk oyun alanı ve yeşil alanda sağlık ocağı inşaatına başlayan Yunus Büyükkuşoğlu ‘nun başlattığı inşaatta çalışanlar 150 yıllık zeytin ağacını iş makinası ile parçaladı. Zeytin ağacının katledilmesine itiraz ederek işçilerle tartışan vatandaşlar ise saldırıya uğradı, dövmeye kalktılar.

facebook-paylas
Güncelleme: 03-01-2021 13:10:45 Tarih: 03-01-2021 03:25

Yunus Büyükkuşoğlu inşaata başladı, 150 yıllık zeytini parçaladılar vatandaşlara saldırdılar

Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras’ın Torba Mahallesi Hayal Sokak’ta Hakkı Anter tarafından 1986 yılında yeşil alan ve çocuk oyun alanı olarak terk ettiği kamuya terk alanının Sağlık Bakanlığı’na devredilmesinin ardından, Muğla Valiliği ve Yunus Büyükkuşoğlu tarafından sağlık ocağı ve 112 acil istasyonu yapılmak üzere inşaata başlanmasının  ardından  yeşil alandaki 150 yıllık zeytin ağacının iş makinaları ile parçalanmasına mahalle halkı tepki gösterdi. Gümüşlük Mahallesi'ndeki Kandemir İnşaat Şirketi'nin personeli olduğu öğrenilen kişilerin mahalle halkına verdiği "Size ne istediğimiz gibi ağacı keseriz. siz ne karışıyorsunuz, gidin polisi , zabıtayı çağırın" diyerek bağırmaları üzerine gerginlik yaşandı. Şirket elemanlarının yaşlı insanların üzerine yumrukla yürüdüğünü görüldü.

 

 

VATANDAŞI DÖVMEYE KALKTILAR, SALDIRDILAR, GİDİN BELEDİYEYE POLİSE İSTEDİĞİNİZ YERE ŞİKAYET EDİN

 

Vatandaşların “150 yıllık zeytin ağacından ne istediniz, duvarın kenarında inşaat alanında olmayan koruma altındaki ağaca niye bu zararı verdiniz” diye soran vatandaşlara “Siz kimsiniz gidin belediyeye şikayet edin polise şikayet edin istediğiniz yere şikayet edin, arsaya girdim istediğimizi yaparız kimse engel olamaz” diyerek yumruk atmaya çalışan işçileri yine vatandaşlar önledi.

 

 

ZEYTİN AĞACINA DOKUNMAYACAĞIZ DEDİLER PARÇALADILAR

 

Hakkı Anter’ in kamuya terk edilen alan amacı dışında kullanılamaz, siz çocuk oyun alanı ve yeşil alan olarak bıraktık, diyerek Bodrum Belediyesi’ne açtığı dava açtığı dava sürecinin devam ettiğini belirten Yaşar Anter ise “Bu zeytin ağaçları 150 yıllık hafriyat çalışması başladığında  işçilere  ustalara söyledik, inşaat yapılacak alanda kalmıyor zeytin ağaçları kesmeyin, illede kesilecekse ustasını bileni bulup getirelim biz budama yaptıralım, dediğimizde biz zeytin ağaçlarına dokunmayacağız, dediler, birde baktıkki 150 yıllık zeytin ağacını parçalamışlar, buda yetmedi işçiler, itiraz eden komşularımıza vatandaşlara bize yumrukla saldırıp darp etmeye çalıştı.

 

 

(Vatandaş böyle tepki gösterdi dayağı yiyordu)

 

ORTADA BELEDİYE YOK, ZABITA HİÇ YOK, BELEDİYENİN ARSASINI ZEYTİN AĞAÇLARINI KORUMAK VATANDAŞA KALDI

 

 Bu arsada istediğimizi yaparız istediğimiz kadar ağacı keseriz diyerek bağırmaya başladılar. Yaşananlar doğru değil, hadi yeşil alanı betona çeviriyorsunuz, 150 yıllık zeytin ağacından ne istediniz, dedik ama nedense burada kabadayılık zorbalık yapıp halen belediyeye ait olan arsada vatandaşlara saldırıda bulunmaya devam ettiler, demek ki ortada belediye yok, zabıta yok, denetim yok, oysaki dün bu  durumu Ahmet Aras’a anlatmıştım, demek ki durumun ciddiyeti anlaşılmamış. Yeşil alan, çocuk oyun alanı ve 150 yıllık zeytini korumaya çalışırken vatandaşlarla birlikte darp edilmeye çalışılıyoruz. Bu konuda emeği geçen Yunus Büyükkuşçuoğlu ve tüm yetkililere yürekten teşekkür ediyoruz. Bodrum’da her şey çok güzel gidiyor” dedi.

 

 

(Vatandaşa yumruk atarak saldırmaya çalıştılar)

 




Editör: Turan Akyüz




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI