Bugun...



Yunanistan yine 5.9 ile sarsıldı, aynı bölgede iki büyük deprem korku yarattı

Yunanistan dün akşam saatlerinde yine 5.9 büyüklüğündeki deprem ile sarsıldı. Yaklaşık üç gündür geceyi sokakta geçiren ve Elassona’da yerel saate göre dün gece 21 .00 ‘da yeniden 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 05-03-2021 09:41

Yunanistan yine 5.9 ile sarsıldı, aynı bölgede iki büyük deprem korku yarattı

Yunanistan’da üç gün önce meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından dün akşam saatlerinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Üç günde yaklaşık 350 artçı depremin meydana geldiği Elassona kenti ve köylerinde yaşayanlar geceyi stadyumlara ve parklara kurulan çadırlarda geçirdi.

Sabah saatlerinde meydana gelen depremin yeni bir tedirginlik yarattığı belirtilirken, bazı köylerde yine tahribat olduğu belirtildi. 
 

Yunanistan Jeodinamik Enstitüsü Araştırma Direktörü Dr. Gerasimos Chouliaras yaptığı açıklamada  “31 yıldır deprem tahmini ve çalışması alanında Jeodinamik Enstitüsünde çalışıyorum. Şu anda, Çarşamba günkü ana depremle hemen hemen aynı büyüklükte yeni bir deprem yaşadığımız özel bir sismik artçılarımız var.  Uzman sismologlarında belirttiği gibi arttı depremler devam edecek. 15km uzunluğunda bir fayın hareketlendiğini biliyoruz” dedi.
 

 

 

300 BİNADA HASAR TESPİT EDİLDİ


Depremin meydana geldiği Damasi, Mesochori, Zarko, Magoula, Tyrnavos, Rachoula , Mandra ve Amygdalea köylerinde  294 binada yapılan incelemede  176 evin oturulamaz, 88'inin yaşanabilir olduğunu ortaya çıktı.  Bugün, Sivil Koruma Genel Sekreteri ve Altyapı Bakanlığı'ndan gelecek olan yaklaşık 50 mühendis ve teknik personelin hasar çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.

 

İKİZ DEPREM FACİASI YAŞANDI

 

Selanik Aristoteles Üniversitesi'nde Sismoloji profesörü Costas Papazachos, 2. Depremin ilk deprem ile  hemen hemen aynı büyüklükte olduğu için "neredeyse ikiz deprem" denilebileceğini belirterek “. Bununla birlikte, merkez üssünün dünkü depremle aynı bölgede olduğunu, görünüşte kuzeybatıya kaymış olmasına rağmen, aynı faydan geldiğini vurguladı. Bununla birlikte yakınlardaki fay hatlarınında harekete geçme olasılığı çok yüksek “ dedi. Ayrıca, sismolog ve Jeodinamik Enstitüsü eski Araştırma Direktörü Gerasimos Papadopoulos , yaptığı açıklamada  Alman Jeofizik Merkezi'nin ölçümlerine göre her iki büyük depremin 6,3 olduğunu belirterek, artçı şokların devam edeceğini vurguladı.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI