Bugun...



Yunanistan ve ABD askerleri Değirmenlik Adacığı'na asker indirme tatbikatı yaptı

Yunanistan ve ABD arasında "Eddie's Odyssey" adı altında yapılan ikili ortak tatbikatta Akdeniz’deki küçük bir kayalık olan Değirmenlik Adası’ na ortak asker indirme operasyonu yapıldı. Yunanistan Genelkurmay’ı tatbikatın fotoğraflarını yayınladı. Adacığı Kardak kayalıklarına benzemesi dikkat çekti.

facebook-paylas
Güncelleme: 17-01-2021 21:29:15 Tarih: 17-01-2021 21:13

Yunanistan ve ABD askerleri Değirmenlik Adacığı'na asker indirme tatbikatı yaptı

Yunanistan ile ABD ordusunun 12-15 Ocak tarihleri arasında Akdeniz’ deki küçük bir kayalıktan oluşan adaya asker indirme operasyonu icra ettiği açıklandı.

 

 

GERÇEK MERMİLER KULLANILDI

 

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı Özel Harekat Dairesi tarafından koordine edilen ortak tatbikat, iki ülkenin taarruz helikopterleri tarafından Karavia atış tatbikat alanı ve çevresindeki deniz içindeki hedeflere gerçek mermilerle atışlar yapıldı, özel harekat birimleri tarafından, Mora-Girit arasında bulunan Velopoula (Değirmenlik Kayalıkları ) adası üzerine hava indirme operasyonu yapıldı. Aynı zamanda Ege Denizi üzerinde de aynı senaryolar uygulandı.

 

 

YAPISI KARDAK KAYALIKLARINI ANDIRIYOR

 

Değirmenlik Adası kayalıklarının yapısı açısından Kardak Kayalıkları’na birebir dikkat çektiği görüldü.Tatbikata Yunanistan Özel Harekat Kuvvetleri, Kara Kuvvetlerine ait APACHE AH-64 A/D helikopterleri ve CHINOOK CH-47D helikopterleri katıldı. Amerika ise APACHE AH-64E helikopterleri, SİKORSKY UH-60 Black Hawk helikopterleri ve 101 Muharebe Havacılık Tugayı’na ait SİKORSKY HH-60 Pave Hawk helikopterleri katıldı.

 

 

YUNANİSTAN EGE’DEKİ TATBİKATLARI SÜRDÜRÜYOR

 

Ayrıca, ortak eğitim kapsamında Selanik yakınlarında Kılkış’a (Kilkis) bağlı Nea Santa köyünde “Pegasus” adı altında düzenli bir askeri tatbikat planlandı ve uygulandı.

Ortak eğitim tatbikatı senaryosu, düşmanın oluşturduğu hava köprüsünü ortadan kaldırmak ve savaş alanında sağlık hizmeti sağlamak için hava operasyonlarını içeriyordu.

 

Tatbikata, Nea Santa’da konuşlanan bordo berelilerin 71’inci Hava İndirme Tugayı ve UH-1H helikopterleri ve Kara Kuvvetlerinin Stefanovikio’da konuşlu 1. Havacılık Tugayı’na ait APACHE AH-64 taarruz helikopterleri katıldı. Amerikan kuvvetleri tarafından 101 Muharebe Havacılık Tugayı’nın personeli ve UH-60 helikopterleri katıldı.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı’nın duyurusuna göre, ortak eğitim iki ülke arasındaki uzun vadeli güçlü bağları kanıtlıyor bu bağlar sürekli olarak güçleniyor ve operasyonel hazırlık, muharebe kabiliyeti ve katılımcı güçlerin işbirliği seviyesinin daha da artmasına katkıda bulunduğu ifade edildi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI