Bugun...



Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopoulos Türkiye'yi böyle tehdit etti

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayotopoulos bir röportajda, Türkiye'nin askeri müdahaleye cesaret ederse ağır bir bedel ödeyeceğini belirterek “Türkiye askeri müdahaleye cesaret ederse ağır bedeller ödeyecek. Gerginliklerin iki tarafa da fayda sağlamadığını defalarca vurguladım. Karşı tarafı askeri angajmana girişmekten caydıran bizim yeteneklerimizdir. Bunun nedeni, ödemeleri gereken ağır maliyetleri bilmeleridir. Silahlı Kuvvetler her zaman teyakkuzda, teyakkuzda ve kararlıdır." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 03-06-2022 17:45

Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopoulos Türkiye'yi böyle tehdit etti

Yunanistan  Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ulusal  "To Manifesto" gazetesine verdiği röportajda kullandığı cümlelerle Türkiye’yi tehdit etti. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Mitsotakis benim için bitiyor" sözünün Yunanistan-Türkiye ilişkileri için ne anlama geldiğine yanıt veren Panagiotopoulos, "Türkiye Cumhurbaşkanı kendini tehdit altında hissettiğinde veya iç sorunlarla karşılaştığında gerilime neden oluyor. Bu sadece uluslararası toplumu ifşa ediyor ve Yunan başbakanı tarafından Amerikan liderliğine ve Kongre'ye teşhir edilen Yunan argümanlarının birlikteliğini güçlendiriyor" dedi.

 

TÜRKİYE İLE İLETİŞİM KANALLARINI KESMEYECEĞİZ

Milli Savunma Bakanı, Nikos Panagiotopoulos "iletişim kanallarını kesen biz olmayacağız" diyerek, "Ancak diyalog agresif söylem ve kışkırtıcı davranışlarla el ele gitmez. O zaman bunun bir anlamı yok ve Türkiye Cumhurbaşkanı'nın anlaması gereken şey, Yunanistan'ın daha geniş bölge için bir istikrar unsuru olduğu, ancak egemenlik haklarını savunmak için taviz vermeyeceğinin bilinmesi gerekir" diye konuştu.

 

PROVAKOSYONLAR ORTAMI GERER

Bakan  Panagiotopoulos, Ege’deki aşırı uçuşlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada"Provokasyon düzenli bir Türk taktiğidir. Komşular kendilerini tehdit altında hissettiklerinde veya uluslararası toplum kendilerini güvensiz hissettiklerinde güvenlik ve istikrar ortamını bozarak tepki verirler. Ancak bu şekilde müttefiklerine karşı güvenilmezliklerini pekiştirirler. Bu sadece bizim tarafımızdan değil, bölgedeki ortaklarımız tarafından da söylenmektedir” dedi.

 

FİNLANDİYA VE İSVEÇ’İN NATO’YA ÜYELİKLERİNİ DESTEKLİYORUZ

Yunan Bakan “Finlandiya ve İsveç’in bu anlamda NATO’ya katılmasını destekleyeceğiz, NATO'nun herhangi bir genişlemesine tam desteğimiz var." Sözlerini kullandı.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI