Bugun...



Yunanistan parlamentosu 18 adet Rafale uçak alımını onayladı

Yunanistan’ın Fransa’dan 18 adet RAFALE savaş uçağı alımı, bugün parlamentoda büyük çoğunlukla onaylandı.

facebook-paylas
Tarih: 13-01-2021 20:22

Yunanistan parlamentosu 18 adet Rafale uçak alımını onayladı

Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı’nın 18 adet Rafale savaş uçağı alımı yasa tasarısı ve sözleşmesi, yetkili meclis komisyonunda büyük bir çoğunlukla onaylandı.

Yunanistan medyasının duyurduğu haberde çoğunluk raportörü Makarios Lazaridis yaptığı konuşmada, “Bugün Yunan Silahlı Kuvvetleri için özellikle Hava Kuvvetlerimiz için önemli bir gün, zira bu uçakların ülkemizin güçlenmesi için gerekli olduğuna kimsenin karşı çıkamayacağını umuyorum” dedi.

 

KOMÜNİST PARTİSİ ALEYHTE OY KULLANDI

 

İktidardaki Yeni Demokrasi (ND) Partisi, KINAL ve Yunan Çözümü (Elliniki Lisi) yasa tasarısı lehine olurken, Yunanistan Komunist (KKE) Partisi aleyhte oy kullandı, SYRIZA ve MERA 25’in Genel Kurul’da çekimser kaldı.

 

 

UÇAKLARIN MALİYETİ 2 MİLYAR DOLAR

 

Uçakların toplam maliyeti, 18 uçak için 1,92 milyar € (Kesintiler hariç), METEOR güdümlü roketler dahil, ayrıca MICA, SCALP, EXOCET gibi roketleri taşıması ve kullanılması için uçakların gerekli seviyeye yükseltilmelerini içeren silahlar için 400 milyon € (Kesintiler hariç) ödenecek.

 

İLK 6 UÇAK TEMMUZ AYINDA TESLİM EDİLECEK

 

Kullanılmış ilk altı uçak, bu yıl Temmuz ayından itibaren ayda bir oranında teslim alınmaya başlayacak. Altı yeni uçak 2022 baharında teslim alınacak, kullanılmış diğer son altı uçak da 2023 başlarında teslim alınacak.

 

RAFALE UÇAKLARI

Rafale'lerde iki adet uçak ve roket motoru firması SNECMA üretimi M88-2 motora ve kanarya-delta kanatlara sahip. Her motor tek başına 75 kN (kilonewton) güç kapasiteyle azami 1380 kilometre hıza ulaşabiliyor. Yaklaşık 10 ton ağırlığında olan jetlerin menziliyse 3 bin 700 km civarında.. Uçak gemilerine iniş kalkış yapabiliyor.

Rafale B, Rafale C ve Rafale M adlı 3 farklı modelde üretilen savaş uçaklarının bir adetlik ortalama fiyatıysa 72 milyon euro civarında.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI