Bugun...



Yunanistan panik içinde: Sınırımıza 1 milyon Afgan yığılabilir

Yunanistan hükümetine ürküten göçmen raporu açıklandı. Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis Aralık ayı sonuna kadar 1 milyon Afgan göçmenin Batı Trakya’daki Dedeağaç (Evros) ve Meriç sınırına dayanabileceğini belirterek bu Türkiye ile sıcak bir çatışmaya neden olabilir” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 06-09-2021 21:25

Yunanistan panik içinde: Sınırımıza 1 milyon Afgan yığılabilir

Yunanistan’da yayın yapan Ulasal Tane Nea Gazetesi’nde yer alan habere göre Yunanistan Sivil Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan rapor açıklandı.

 

SINIRDAKİ GÖÇ DALGASI TÜRKİYE İLE GERGİNLİĞE YOL AÇABİLİR

 

Mitsotakis hükümetinden yapılan açıklamada, önümüzdeki aylarda yeni bir mülteci kriziyle mücadele etmek zorunda kalınacağı ve uzmanların Türkiye ile bir gerginliğin de ihtimal dahilinde olduğunu belirtiyor.

 

GÖÇ DALGASI HIZLA AVRUPA’YA YAKLAŞIYOR

 

Afganistan’da Taliban’nın hakim olmasıyla birlikte gerek bir önceki yönetimle işbirliği yapmış, gerek hayatının tehlikeye girebileceğini düşünen, gerekse de ülkenin bir iç savaşa doğru gittiğini gören Afgan vatandaşlarının ülkelerini terk ettikleri ve göç dalgasının hızla Avrupa’ya yanaştığı belirtildi.

Bu Afgan vatandaşlarının çoğu Türkiye üzerinden Yunanistan’a ve oradan Avrupa’ya geçmeyi amaçlarken, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in elindeki rapor, Aralık ayı gibi 1 milyona yakın Afgan’ın Yunan sınırına dayanacağı yönünde olduğu açıklandı.

 

TÜRKİYE İLE YUNANISTAN ARASINDA SICAK ÇATIŞMA OLASILIĞI VAR

 

Haberde ayrıca  Aralık-Şubat arasında bu akının süreceği ve sınıra dayanan Afgan sayısının 2 milyona ulaşabileceği kaydedilirken, bu süreçte Türkiye ile Dedeağaç (Evros) sınırında  bir sıcak çatışmanın da ihtimal dahilinde olduğu belirtildi.

 

 

SINIRA TAKVİYE BİRLİKLER GÖNDERİLDİ

 

Bu arada Yunanistan’ın Meriç nehri sınır hattında yeni yaptığı 40 kilometre uzunluğunda ve 6 metre yüksekliğindeki çelik bariyerlerin ardından, bölgeye  250 yeni sınır muhafızı yerleştireceği ve yeni önlemler almaya başladığı, Meriç nehrinde devriye gezen botlu Yunanistan askerlerinin sayılarının arttırıldığı belirtildi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI