Bugun...



Yunanistan kara teslim oldu, iki kişi yaşamını yitirdi, ordu alarma geçti

Yunanistan’da son 24 saatte yaşanan ve Mideia adı verilen kar fırtınasında iki kişi yaşamını yitirdi. Ordu birlikleri ve sivil savunma ekipleri alarma geçirildi. Ege’deki adalar başta olmak üzere birçok kente elektrik verilemiyor. Hava sıcaklığı ülkenin kuzeyinde eksi 20 dereceye kadar düştü. Son 12 yılın en soğuk kışı yaşanırken yüzlerce araç yollarda mahsur kaldı.

facebook-paylas
Tarih: 16-02-2021 21:57

Yunanistan kara teslim oldu, iki kişi yaşamını yitirdi, ordu alarma geçti

Yunanistan’da yaklaşık 24 saat önce başlayan ve MSeidia adı verilen kar fırtınası nedeniyle ülkenin büyük bölümünde ulaşım felç oldu. Ege adaları yaklaşık otuz yıldan beri ilk kez kara bürünürken Yunanistan medyası, Evia Adası ile Girit’in Lasithi ilçesinde iki kişinin olumsuz hava koşulları nedeniyle öldüğünü duyurdu. Evia’da bir vatandaş kendisine zamanında oksijen verilememesi nedeniyle vefat etti.

 

ADALARDA VE KENTLERDE  ELEKTRİK VE ULAŞIM SORUNU YAŞANIYOR

 

Kar fırtınasının etkisini sürdürmesi ve hava sıcaklığının eksi 20’lere kadar düşmesi nedeni ile onlarca kentin ulaşım bağlantısı kesildi. Ege Adaları’nda yaklaşık 30 yıl aradan sonra ilk kez kar kalınlığı  1 metreye kadar ulaştı. Ege adalarının büyük bölümünde elektrik sorunu baş gösterdi.

 

 

ORDU VE SİVİL SAVUNMA EKİPLERİ ALARMA GEÇİRİLDİ

 

Yunanistan Meteoroloji Genel Müdürü Theodoros Kolidas ülkede son 12 yılın en yoğun kar yağışının yaşandığını açıklarken, kuzey bölgelerinde hava sıcaklığının -20 dereceye kadar düştüğü belirtildi. Başkent Atina'da da mevsim dışı yüksek sıcaklıkların ardından bugün nadir görülen bir yoğunlukta kar yağdı. Atina’nın merkezi noktaları karla kaplanırken, başkentin birçok semtinde elektrik ve su kesintileri yaşandı toplum ulaşımda da sıkıntılar gözlemlendi. Kar fırtınası nedeniyle Yunanistan’ın birçok kentinde eğitime ara verildi. Birçok noktada ulaşımda büyük zorluklarla karşı karşıya kalınırken, elektrik ve su kesintisi haberleri aldı. Sivil savunma ekipleri ile ordunun alarma geçirildiği askerin arama kurtarma çalışmalarına başladığı belirtildi. 

 

Mideia Fırtınası, Yunanistan hükümetini de alarm durumuna geçirdi. Hükümet, sivil kurtarma ekipleri ve yerel yönetimler soğuk hava dalgasının yarattığı olumsuz durumlara müdahale etmek için zamanla yarışıyor. Başbakan Kiryakos Miçotakis, son gelişmelerle ilgili olarak “Devlet elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor” mesajını verdi. 

 

 

AŞILAMA FAALİYETLERİ ASKIYA ALINDI

 

Yunanistan’ın birçok noktasında etkili olan kar fırtınası ve tipi nedeniyle korona virüsü için aşılama süreci de sarkıyor. Kar yağışı nedeniyle bazı noktalarda aşılama faaliyetleri geçici olarak askıya alındı. 

Yetkililer halktan evde kalmalarını talep ederken, Atina’da korona sürecinde hizmet vermeye devam eden alışveriş noktaları da bugün saat 18.00’de kapatıldı. 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI