Bugun...



Yunanistan İsrail’den aldığı güdümlü füzeleri Ege adalarına yerleştirecek

Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki adalar ile Batı Trakya’da Meriç nehri sınır bölgesine 27 adet hassas güdümlü füze yerleştirmek için İsrail ile anlaşma sağladığı belirtildi. Yunanistan’dan İsrail’den kara ve deniz kuvvetlerinde kullanılabilecek Spike Nlos ve Spike Er2 hassas güdümlü füzeleri alacak.

facebook-paylas
Tarih: 01-12-2022 11:06

Yunanistan İsrail’den aldığı güdümlü füzeleri Ege adalarına yerleştirecek

Yunanistan ve İsrail Savunma Bakanlık temsilcilerinin dün Atina’da buluşarak Yunanistan’ın Ege adaları ile Batı Trakya’da konuşlandırmayı planladığı Spike Nlos ve Spike Er2 hassa güdümlü füzelerinin satışı için anlaşmaya varıldığı açıklandı. Dün Atina’da gerçekleştirilen ve İsrail Hava Kuvvetleri eski komutanı ve şimdiki Savunma Bakanlığı temsilcisi olan Amir Eşel önce Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, ardından Yunanistan Savunma Teçhizatı ve Yatırımları Genel Müdürü Aristidis Aleksopulos ile görüştü. Toplantıya Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ve İsrail’in Atina Büyükelçisi Noam Katz ‘da katıldı .

 

 

FÜZELER KARA VE DENİZ KUVVETLERİNDE KULLANILACAK

İsrail ve Yunanistan Bakanlık temsilcileri, Yunanistan Kara Kuvvetleri’nin ihtiyaçları için teknolojik olarak gelişmiş Spike Nlos hassas güdümlü füzelerine ek olarak hassas füzelerine ek olarak donanma için 8 adet olmak üzere toplamda 27 adet sistemin tedariki için anlaşma yapacağı belirtildi. Yunanistan’daki yetkili kaynaklara göre, yakın gelecekte bu sistemlerin uçuşa elverişlilik sertifikası alması ve Apache AH-64A Taarruz Helikopterleri’ne monte edileceği, Kara Kuvvetleri Havacılık Birimleri tarafından SPIKE NLOS hassas füzelerin kullanılmasına yönelik yeni sözleşmelerin yapılacağı belirtildi.

 

YUNANİSTAN FÜZELER İÇİN 335 MİLYON EURO ÖDEYECEK

Aynı kaynaklara göre imzalanacak 27 adet füze alımı için Yunanistan’ın İsrail’e  335 milyon Euro ödeyeceği belirtildi. Alınacak hassas güdümlü füzelerin Evros ilindeki Meriç nehri bölgesi ile Ege adalarındaki kara  ve deniz kuvvetlerinde kullanılacağı belirtildi.

 

 

YUNANİSTAN İSRAİL’DE İHA ALACAK

Yunanistan’ın Ege ve Doğu Akdeniz bölgelerini gözetlemek için kiraladığı İnsansız Hava Araçlarının silahlı versiyonu olan İsrail’e ait SİHA HERON TP’ye Atina’nın ilgisinin bugün masaya yatırılması bekleniyor.

 

YUNANİSTAN EGE ADALARINDA İHA’LARA KARŞI KALKAN OLUŞTURDU

Atina ve Tel Aviv’in İnsansız Hava Araçları alanında yakın bir işbirliği içerisinde oldukları, geçen yaz aylarından bu yana Yunan adalarında “düşman” İHA’larına karşı kalkan görevi gören yenilikçi bir sistem kurulduğu belirtildi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI