Bugun...



Yunanistan’ın son Kralı Konstantinos yaşamını yitirdi

Yunanistan’ın son kralı Konstantinos’un dün akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi. Konstantinos 1964- 1973 yılları arasında krallık yapmıştı. Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ve bakanlar kurulu kralın Er olarak defnedilmesine karar verdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 11-01-2023 12:16:35 Tarih: 11-01-2023 12:11

Yunanistan’ın son Kralı Konstantinos yaşamını yitirdi

Yunanistan’ın son kralı Konstantinos’un dün akşam saatlerinde çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak yaşamını yitirdiği açıklandı. Başkent Atina’da yaşamını sürdürürken 5 gün önce felç geçirerek özel bir hastaneye kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan 82 yaşındaki  Kral Konstantinos’un geçtiğimiz yılda ciddi sağlık sorunları yaşadığı  ve 2021 yılında ise aspirasyona bağlı akciğer ödemi ve kısmi felç geçirmişti.

 

SON OLARAK 4 AY ÖNCE VATANDAŞLARA GÖRÜNDÜ

Tekerlekli sandalyede yaşayan ve 5 çocuğu 9 torunu olan eski Kral Konstantinos’un son olarak Atina’da eşi Anna Maria ve eski İspanya Kraliçesi Sofia ve yakınları ile birlikte 19 Ekim 2022 tarihinde vatandaşlara göründüğü belirtildi.

 

 

ESKİ KRAL ER OLARAK GÖMÜLECEK

Yunanistan Kralı Konstantinos’un cenaze töreni ile ilgili Başbakan Kyriakos Miçotakis tarafından bugün bakanlar kurulu toplantısı yapıldı. Toplantı sonunda Konstantinos’un eski bir kral olduğu ve Er olarak gömüleceği ve Tatoi’deki akrabalarının yanına defnedileceği açıklandı. Hükümet ve aile arasındaki istişarelerde Exodus Ayininin yapılacağı Kilise belirlenecek, cenaze töreninde hükümeti Kültür ve Spor Bakanı Lina Mendoni temsil edecek. Cenazeye katılan yurt dışından görevliler için Protokolün öngördüğü tüm prosedürlere uyulacak.Edinilen bilgiye göre, hükümet ve aile arasında yapılacak istişare sonucunda eski Kral için Çıkış Ayini'nin yapılacağı Tapınak belirlenecek. Metropolü seçerlerse, popüler bir hac olmayacak. Başka bir kilise seçilirse, yapılabilir. Tarih 2 Haziran 1940 yılında  doğan ve  Yunanistan Prensi Paul ile Hannover Prensesi Frederica'nın tek oğlu Konstantinos'un Palaio Psychikos saraylarında dünyaya geldiği biliniyor.

 

OLİMPİYAT MADALYASI ALMIŞTI

Konstantinos 1960 yılında, tahta çıkmadan dört yıl önce, Roma Olimpiyatları'na yelken takımıyla katılarak Ejderha kategorisinde altın madalya kazandı.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI