Bugun...



Yunanistan gözünü Milan'a dikti. Yüzlerce alacaklar...

Yunanistan üç yıl içinde 300 adet güdümlü MİLAN tanksavar füzesi satın alacağını duyurdu

facebook-paylas
Tarih: 06-03-2021 11:20

Yunanistan gözünü Milan'a dikti. Yüzlerce alacaklar...

Yunanistan 300 adet Milan füzesi alıyor

Yunanistan bir yandan ABD ile tatbikatlarını ve bölgedeki silahlanmayı arttırırken bu kez Yeni Demokrasi Partisi Kyriakos Miçotakis hükümeti, Savunma Bakanlığı’nın talepleri üzerine Silahlı kuvvetlerin yeni yapılandırılması kapsamında güçlendirilmesi amaçlanan Kara, Hava ve Deniz kuvvetleri ek silahlarla desteklenmesi kararını aldıb

Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı, 300 güdümlü MİLAN füzesinin alımı müzakere sürecinden geçerek, en avantajlı ihale kriteri ile temini için sözleşme imzalanması ve yürütülmesinde ihale açtı.

Buna göre Yunanistan, 2021-2023 yılları için 9 milyon  euro değerinde bir sözleşme ile üç yıl içinde 300 adet güdümlü MİLAN tanksavar füzesi satın alacak.

MILAN güdümlü füzeler, Yunan Ordusunun Kara Kuvvetlerinde ana tanksavar füzelerinden biri konumunda. Yunan cephaneliğinde bulunan versiyonlarında, silahın menzili yaklaşık 2.000 metredir.

 

 

MİLAN FÜZESİ

 

Fransız dizaynı 1962'de başlayan ikinci nesil anti-tank güdümlü füze projesi. Tesiri menzili 75-2000 metre arasındadır. Nişancı menzili içindeki hedefe silahın optik nişangahında bulunan çok hassas kıl ile nişan alarak tetiğe basarak silah üzerine yerleştirilen güdümlü roketi ateşler. Roket silahı terk ettikten sonra nişancı hedef yer değiştirse bile kılı hedef üzerinde tuttuğu sürece roket silah sistemi tarafından yönlendirilir ve 100%'lük bir başarı ile hedefi imha eder. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde de bulunmaktadır.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI