Bugun...



Yunanistan Ege’deki Rafale sayısını 24’e çıkartıyor

Fransa'dan 18 adet Rafale tipi savaş uçağı alan Yunanistan, filosunu 24’ e çıkarmaya ve glecek yeni Rafale savaş uçaklarını Ege’de konuşlandırma kararı aldı.

facebook-paylas
Tarih: 12-09-2021 12:20

Yunanistan Ege’deki Rafale sayısını 24’e çıkartıyor

Yunanistan son zamanlarda çoğunluğu Batı Trakya ve Ege Adaları’nda olmak üzere ABD ve Fransa’dan aldığı silah yardımlarını hızla arttırmayı sürdürüyor. Başbakan Kyriakos Miçotakis yaptığı açıklamada daha önce Fransa’dan alınan 18 adet Rafale savaş uçağı sayısının 24’e çıkartılacağını ve yeni gelecek savaş uçaklarının Ege Adaları’nda konuşlandırılacağını açıkladı.

 

 

SELANİK FUARI’NIN AÇILIŞINDA KONUŞTU

 

Yunanistan Başbakanı Miçotakis açıklamasını  bu yıl 85’incisi düzenlenen Selanik Fuarı açılışında konuştu. Geçen yıl karşılaşılan ulusal sorunlara karşı Atina’nın aktif bir diplomasi yürüttüğünü ve savunma gücünün artırıldığını savunan Başbakan Miçotakis, geçen yıl 18 adet Rafale tipi savaş uçağı alınacağını duyurduğunu anımsatarak bu sayının yakın zamanda 24’e çıkacağını kaydetti.

 

RAFALE UÇAKLARI

 

Rafale'lerde iki adet uçak ve roket motoru firması SNECMA üretimi M88-2 motora ve kanarya-delta kanatlara sahip. Her motor tek başına 75 kN (kilonewton) güç kapasiteyle azami 1380 kilometre hıza ulaşabiliyor. Yaklaşık 10 ton ağırlığında olan jetlerin menzili yaklaşık 3 bin 700 kilometre ve uçak gemilerine iniş kalkış yapabiliyor.

Rafale B, Rafale C ve Rafale M adlı 3 farklı modelde üretilen savaş uçaklarının ortalama fiyatı 72 milyon Euro civarında.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI