Bugun...



Yunanistan’dan Türkiye’ye karşı turizm hamlesi

Son dönemde Ankara-Atina hattında barış rüzgarları esse de bir dizi başlıkta gerilim sürüyor. Yunanistan, Türkiye'nin "Turkaegean" ticari markasının patentini engellemek üzere harekete geçti.

facebook-paylas
Tarih: 18-04-2023 14:08

Yunanistan’dan Türkiye’ye karşı turizm hamlesi

Yunanistan, Türkiye’nin ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki turizm kampanyalarında kullandığı “TurkAegean” ticari markasının patentini almasını engellemeye çalışıyor.

Euronews Türkçe’nin Yunan basınından aktardığı habere göre, Atina yönetimi bu amaçla ticaret ve sınır anlaşmazlıkları gibi hassas davalar konusunda uzman hukuk firması Steptoe&Johnson ile anlaştı.

Atina, TurkAegean kampanyasının “Türkiye’nin Ege’deki hak iddialarına ilişkin ABD ve AB’nin görüşlerini yanıltıcı bir şekilde etkilemeye yönelik girişim” olduğunu savunuyor.

Yunan basınına göre Steptoe&Johnson, Yunanistan’ın iddialarını destekleyen bir raporu yaklaşık 70 bin dolar karşılığında hazırlayacak. Washington merkezli hukuk firmasının toplamda ne kadar ücret alacağı ise bilinmiyor.

 

AB, TÜRKİYE LEHİNE KARAR VERMİŞTİ

Türkiye’nin turizm kampanyasına ait resmi internet sitesinde kullanılan TurkAegean sloganı, AB Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından daha önce tescil edilmişti. Türkiye lehine alınan bu karar sonrası harekete geçen ve AB’ye itirazda bulunan Yunanistan, söz konusu kararın iptal edilmesi için uğraşıyor.

Yunanistan’ın tüm Ege’yi kendi tekelinde görmesine tepki gösteren Ankara ise bölgenin sadece Yunanistan ile özdeşleştirilmesine itiraz ediyor.

Bu arada Yunanistan’ın söz konusu başvurusuyla ilgili kararın 2025 öncesinde alınması beklenmiyor.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI