Bugun...



Yunanistan’dan Ankara’ya yeni büyükelçi

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı yurtdışında görev yapan Büyükelçilerde yeni atamalar yaptı. Ankara’ya atanan yeni Büyükelçi Hristodulos Lazaris çok iyi derecede Türkçe bildiği ve Türkiye’de daha önce iki kez daha görev yaptığı belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 24-06-2021 14:29

Yunanistan’dan Ankara’ya yeni büyükelçi

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı yurtdışında görev yapan Büyükelçilerde yeni atamalar yaptı. Yunanistan medyasında yer alan haberlerde geçen hafta  Atina’da toplanan Dışişleri Bakanlığı Yüksek Hizmet Konseyi, Yunanistan’ın yurtdışındaki diplomatik temsilinde önemli değişikliklere karar verdi.

 

MİÇOTAKİS’İN DİPLOMATİK DANIŞMANI ROMA’YA ATANDI

 

Başbakan Kiriakos Miçotakis’in Diplomatik Danışmanı Eleni Surani Roma Büyükelçiliği’ne görevlendirildi. Surani’nin  son iki yılda özellikle hassas konuları ele aldığı  Türkiye Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ile doğrudan iletişimin hassas rolünü üstlendiği açıklandı.

 

LİBYA ÖZEL TEMSİLCİSİ LAZARİS ANKARA’YA ATANDI

 

Yunanistan’ın Ankara’daki Büyükelçisi Mihail Hristos Diamesis Atina merkeze alınırken  daha önce Kahire’de görev yapan ve Libya özel Temsilcisi olan Hristodulos Lazaris görevi Ankara Büyükelçisi olarak görev yapacağı belirtildi. .Büyükelçi Lazaris Türkiye’de iki kez daha görev yaptığı ve çok iyi derecede Türkçe bildiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı’nda halen siyasi direktör olarak görev yapan Büyükelçi  Kiriakos Lukakis, İsrail’deki hükümet değişikliğinin ve aynı zamanda bölgedeki genel değişiklikleri ile birlikte Telaviv’e atandı.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI