Bugun...



Yunanistan’da yangın felaketi onlarca ev ve araç yandı, kentler boşaltılıyor

Yunanistan’ın Schinos ilinde meydana gelen orman yangını felakete yol açtı, onlarca ev ve otomobil yandı, 20’ye yakın köy tahliye edilmeye başlandı.

facebook-paylas
Tarih: 20-05-2021 21:41

Yunanistan’da yangın felaketi onlarca ev ve araç yandı, kentler boşaltılıyor

Yunanistan’ın Schinos ilindeki Kokkinenarea Megaron bölgesindeki ormanlık alanda bugün öğle saatlerinde başlayan orman yangını şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü.

Bölgedeki itfaiye ekipleri ile birlikte, yaklaşık 800 asker, Sivil Savunma ekileri alarma geçirildi. Yangının büyümesi ile birlikte Liakoto, Kato Pefkenea, Hani Derveni ve I.M. St. Hierotheos – Megara köyleri boşaltıldı. Onlarca ev ve otomobilin yandığı belirtildi. Yangın nedeni ile okullar tatil edildi. Kontrolden çıkan yangını önlemek için başta Atina olmak üzere büyük illerden bölgeye orman ve itfaiye ekipleri sevk edilmeye başlandı.

 

300 HEKTAR KÜL OLDU


Megara Belediye Başkanı Grigoris Stamoulis yaptığı açıklamada,olağan üstü bir durum olduğunu ve  kentin kırsal bölümlerindeki yerleşim yerlerinin boşaltıldığını belirterek "Bölgedeki şiddetli rüzgar nedeniyle yaklaşık 300 hektarlık ormanlık alan kül oldu, yerleşim yerlerindeki evler yandı bu geceyi nasıl geçireceğimizi bilemiyorum” dedi. Bölgeye onlarca itfaiye aracı, iş makinaları, su tankerleri, traktörler, arazözler sevk edildiği yangın söndürme çalışmalarına yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı belirtildi.

 

 

 

 

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI