Bugun...



Yunanistan’da kış ortasında mültecileri sokağa attılar

Yunanistan’ın Sparta kentinde bir otelde konaklayan yaklaşık 60 göçmen otelin ücreti bakanlık tarafından ödenmeyince ve konaklama süresi uzatılmayınca kış ortasında sokağa atıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 08-03-2021 20:48:00 Tarih: 08-03-2021 20:45

Yunanistan’da kış ortasında mültecileri sokağa attılar

Yunanistan’ın Mora Yarımadası’ndaki Sparta kentindeki Sparta İn otelde konaklayan yaklaşık 60 göçmen Yunanistan Göçmenlik ve İltica Bakanlığı ile otel yönetimi arasında yapılan sözleşme uzatılmayınca otel yönetimi, ödeme süresinin sona ermesinin ardından mültecilerin tesislerinden ayrılmalarını istedi.

 

ODALARIN ELEKTRİK VE SUYUNU KESTİLER

 

Mülteciler otelden ayrılmak istemedi. Bunun üzerine otel yönetimi odalardan suyu ve elektriği kesti, sonra da Savcılığa suç dururusunda bulundu.

Savcılık emri ile otele gelen polis ekipleri mültecileri otelden dışarıya atmak isteyince de bir anda ortalık karıştı. Mülteciler elleriyle camları vurarak çıkmamakta ısrar etti.

 

 

BAYILAN GÖÇMENLER HASTANELERE KALDIRILDI

 

Çıkan arbade sırasında mültecilerin arasında fenalık geçirenler oldu ve ambulansla hastane kaldırıldı.

Polis ekipleri mültecilerin otelden çıkarak Sparta kentinde bulunan kapalı spor salonuna gitmeleri için ikna etmeye çalıştı, ancak mülteciler buna razı olmadı. Mülteciler en kısa sürede diğer Avrupa ülkelerine gitmek istediklerini polislere ve yetkili mercilere aktardılar. Olayla ilgili yerel basına konuşan otel sahibi, sözleşmenin uzatılmamasının sebebinin Avrupa Birliği’nden mülteciler için Yunanistan’a gelen kaynakların gelmemesi nedeniyle ilgili bakanlığın sözleşmeyi uzatmadığını söyledi. Göçmenlerin otel önünde gergin bekleyişlerinin sürdüğü belirtildi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI