Bugun...



Yunanistan'da Brezilya mutasyonu paniği

Yunanistan’ın başkenti Atina’da erkek bir hastada Brezilya mutasyonuna rastlandığı açıklandı. Brezilya mutasyonunun türleri içerisinde en tehlikelisi olduğu belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 11-06-2021 15:33

Yunanistan'da Brezilya mutasyonu paniği

Yunanistan’ın önde gelen yayın organları bugün okuyucularına duyurduğu haberde SARS-CoV-2 virüsünün Ulusal Genomik Gözetim Ağı tarafından, 15 Nisan-27 Mayıs 2021 döneminde test yapılan 1.567 kişinin genomik analizlerinin tamamlandığı ve bir kişide Brezilya Mutasyonu’nun gözlemlendiği açıklandı.

 

KİŞİ GÖZLEM ALTINA ALINDI

 

Atinada bir erkekte çıkan Brezilya Mutasyonu sonrası kişinin gözlem altına alındığı duyuruldu.  Kişinin seyahat etmediği muhtemelen seyahat etmiş kişilerle temasta bulunduğu ve  bu kişilerin  takip edilmeye başlandığı belirtildi. Atina Akademisi Biyolojik Araştırma Enstitüsü ( IIBEAA) Bilimsel Konseyi akademisyeni ve başkanı Dimitris Thanos tarafından doğrulanan açıklamada daha öncede bir kişide Güney Arfika varyantlarının tespit edildiği belirtildi.

 

DİĞER MUTASYONLARDAN ÇOK DAHA TEHLİKELİ

 

Brezilya varyantının (P.1.2) diğer koronavirüs çeşitlerinden çok daha bulaşıcı olduğu ve Covid-19 için pozitif test edilen hastaları yeniden enfekte edebileceği belirtildi.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI