Bugun...



Yunanistan Akdeniz’deki sismik araştırma sahasını genişletiyor

Yunanistan, Akdeniz’deki Girit Adası’nın güneyinde bulunan sismik araştırma sahasını genişletmeyi planladığı ve yeni bir Navtex yayınladığı açıklandı.

facebook-paylas
Tarih: 27-11-2022 10:26

Yunanistan Akdeniz’deki sismik araştırma sahasını genişletiyor

Yunanistan’ın Akdeniz’deki Girit Adası’nın güneyinde bulunan sismik araştırma sahasını genişletmek için yeni bir Navteş yayınladığı belirtildi.

 

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ GELİŞMELER HAKKINDA BİLGİ VERDİ
SKAI TV'ye konuşan Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu, ExxonMobil tarafından Girit'in güneyinde yapılan sismik araştırmaların sahasının güneye doğru genişletileceğine ilişkin haberleri değerlendirdi. İkonomu, haberleri teyit ederek, bu genişlemenin başlangıçtaki plan çerçevesinde yapıldığını ileri sürdü. En iyi sonucun alınabilmesi için bölgenin genişletildiğini öne süren İkonomu, araştırmanın sebebinin ülke ekonomisine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. İkonomu, ExxonMobil'in yanı sıra bir başka şirketin de bölgede sismik araştırmalara katılmak istediğini belirterek, "İkinci şirketin de ilgisi bu araştırmanın önemini daha iyi gösteriyor." dedi.
 

 

ABD’Lİ ŞİRKETİN GÖZÜ BÖLGEDE
Kathimerini gazetesinin haberine göre, ABD'li Chevron firması yetkilileri, Atina'ya gelerek konuya ilişkin temaslarda bulundu. Hükümet kaynaklarına göre, araştırma sahasının genişletilmesi amacıyla yeni bir Navtex yayınlandı.
Yunanistan Deniz Kuvvetleri’ne bağlı Hidrografi Dairesinin 8 Kasım'da yayımladığı NAVTEX'te İyon Denizi ve Girit'in batısı ile güneybatısındaki bölgede sismik araştırma yapılacağı bildirilmişti.
"SANCO SWIFT" isimli gemi ile yapılacak sismik araştırmalar için yayımlanan NAVTEX'in bitiş süresi belirtilmemişti.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI