Bugun...



Yunan Bakan Nikos Hardalias'tan Bodrum'a komşu adalara kritik ziyaret

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginlik artarken Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Hardalias’ın bugünden itibaren Ege’de Türkiye’ye yakın ve silahlandırılan 10 adada ziyaretler yapacağı açıklandı. Hardalias bugün ziyareterine Leros'tan başladı.

facebook-paylas
Tarih: 27-09-2022 23:19

Yunan Bakan Nikos Hardalias'tan  Bodrum'a komşu adalara kritik ziyaret

Türkiye ile Yunanistan arasındaki Batı Trakya ve Ege’deki gerginlik Yunanistan’ın ABD’den hibe olarak aldığı hafif zırhlı araçları Midilli Adası’na nakletmesinden sonra artmıştı.

Yunanistan’da yayın yapan www.kosnews24.gr  haber sitesi bugün okuyucularına duyurduğu haberde Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hardalias’ın bu günden itibaren üç gün sürecek Muğla, Aydın ve İzmir illeri yakınlarında ki 10 adayı ziyaret edeceği açıklandı. Hardalias ziyaretlerine bugün Leros adasından başladı.

 

10 ADADAKİ ASKERİ BİRLİKLERİ ZİYARET EDECEK

Hardalias'ın ziyaret edeceği adalar arasında Lozan Antlaşması’na göre silahlandırılmaması gereken adalar arasında yer alan  Patmos, Leipsos, Leros, Nisyros, Tilos, Halki, Kasos, Astypalaia, Ikaria ve Fournos adalarının bulunduğu açıklandı. Hardalias’ın ziyaretleri sırasında kara kuvvetleri, deniz kuvvetleri, sınır karakolları, hizmet binaları ve muhafız birliği karargahlarını ziyaret edeceği ve incelemelerde bulunacağı açıklandı.

 

 

TATBİKATLARA KATILACAK

Hardalias ayrıca   "Doğu Ege Adalarının Gözetlenmesi" Operasyonuna katılımı kapsamında Nikiforos  savaş gemisini ziyaret ederek  Kıyı Tanımlama 2022 Tatbikatı’na katılacağı  ve Troupakis ismini taşıyan güdümlü füze taşıyan hızlı devriye botuna ziyaretlerde bulunacağı açıklandı.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hardalias’a  Adalar Yüksek Askeri Komutanlığı görevlisi Korgeneral Dimitrios Houpis ve yerel belediye başkanları ile valiler eşlik edecek.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI