Bugun...



YOLDA HAYAT VAR...OMURGASINDA OTUZ VİDA ,DÜNYA TURUNDA

İki yıl önce çıktığı Güney Amerika turunda Arjantin'de ölümden dönen ve sekiz ameliyat geçiren ünlü motosiklet gezgini bu kez omurgasında tam 30 vida ile Güney Batı Amerika turunu tamamladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-03-2019 16:18:00 Tarih: 14-03-2019 11:43

YOLDA HAYAT VAR...OMURGASINDA OTUZ VİDA ,DÜNYA TURUNDA

YOLDA HAYAT VAR..OMURGASINDA OTUZ VİDA ,DÜNYA TURUNDA

İki yıl önce çıktığı Güney Amerika turunda Arjantin'de ölümden dönen ve sekiz ameliyat geçiren ünlü motosiklet gezgini bu kez omurgasında tam 30 vida ile  Güney Batı Amerika turunu tamamladı.

Bodrum’da  yaşayan ve sadece sekiz yıl önce tanıştığı motosiklet tutkusu nedeniyle bugüne kadar Asya, Uzakdoğu, Afrika ve son olarak 2015 yılında çıktığı Güney Doğu Amerika turunda Arjantin'de motosikletten düşerek ağır yaralanan ve ambulans uçak ile Türkiye' ye getirilen evli ve iki çocuk babası 56 yaşındaki Namık kemal Başbay  30 bin km. lik Güney Batı Amerika turunu tamamladı. Kullandığı 800 cc ve 85 beygir BMW marka motosikleti ile önce İstanbul'a ardından Uruguay'a geçen Başbay, yaklaşık 30 bin km. lik turuna Uruguay' ın Montevido kentinden başladı

YEDİ YILLIK MOTORCU 4. DÜNYA GEZİSİ

7 yıl önce motosiklet kullanmaya başlayan ve bu süreçte Uzakdoğu, Asya, ve Güneydoğu Amerika turu yapan BMK (Bodrum Motosiklet Kulübü)  lisanslı sporcusu Başbay birkaç kez de ölümden döndü. Son olarak 2015 yılında gerçekleştirdiği Güneydoğu Amerika turunda motosikletten düşen ve ambulans uçak ile Türkiye'ye getirilerek ameliyat edilen Başbay iyileşir iyileşmez yeni bir tur için yola çıktı.

7 ÜLKEDE 30 BİN KM. OMURGADA 30 VİDA İLE DÜNYA TURUNDA

Uruguay , Arjantin, Şili, Brezilya, Bolivya, Peru  ve Kolombiya da yaklaşık 30 bin km. yol kat edecek olan Başbay bu yolculuğa iki yıl önce Arjantin'de geçirdiği kazada kırılan 4 kaburga iki omurga iki köprücük kemiği ve geçirdiği sekiz ameliyatın ardından omurgasında tam 30 vida bulunduğu halde çıktı.

TARİHİ LELEG YOLUNDA ADI KAVŞAĞA VERİLDİ

Bodrum'da doğa sporları ve Bodrum Ticaret Odası tarafından açılan 42km lik ve 4 bin yıllık tarihi Leleg yolu kavşaklarından birine Namık kemal Başbay Kavşağı adı verildi. Başbay "ben dünyayı motosiklet ile gezerken  tarihi ve kültürel yolda doğa güzellikleri içerisinde yürüyerek geziye çıkanların bulunduğu bir yolda adımın bulunması beni çok gururlandırdı" dedi. Başbay açıklamalarını adının bulunduğu tarihi Leleg yolunda yaptı.

YOLDA HAYAT VAR

Sekiz ameliyat sonrasında yeniden 30 bin km. lik tura binmek için yola çıktığını ve üç kez ölümden döndüğünü belirten Başbay "Motosiklet gerçekten bir tutku bu tarif edilemez , kısacası yolda hayat var demek çok doğru, çünkü binlerce km yol onlarca ülkü yüz binlerce insan doğa ve güzellik tarih kültür tanıyorsunuz, gezgin olmanın en büyük mutluluklarından biride işte bu. Tabiiki  heyecan macera ve bunun yanında risklerde var, önemli olan kontrollü bilinçli ve riskleri minimuma indirerek sürüş yapmak, eğitimini almadan kimse bu tür gezilere çıkmasın" dedi.

TEK BİR DİL BİLE BİLMİYOR

Bodrum'da mobilyacılık yapan ve tek bir dil bile bilmediğini belirten Başbay "Gtek bir dil bile bilmeden çıktığım dünya turlarında her insanın  ortak dilinin sevgi ve dostluk olduğunu gördüm anladım, insanların size bakmaları ve kaynaşmaları gülmeleri mutlu olmaları hep aslında ortak kullandığımız bir dil, ben özellikle güney Amerika'nın insanlarında bu sıcaklığı bu dostluğu gördüm" dedi.

4 DÜNYA GEZİSİ KİTAP OLACAK

Balbay son yapacağı tur ile birlikte 4 dünya gezisini 400 sayfalık belgesel tadında bir kitap halinde yayınlayacağını belirterek "Gezilerde inanılmaz dostluklar arkadaşlıklar ediniyorsunuz. Tabi sadece gezmiyorum. Gittiğim her yerde durduğum her noktada ülkemin Bodrum' un güzelliklerini anlatıyorum CD ve broşürlerini tanıtıyorum,. adeta bir turizm elçisi gibi dünyanın bir ucunda en ücra köşede bazen bir yerli kabileye bazen modern şehrin ortasında insanlara ülkemi tanıtmanın mutluluğunu gururunu yaşıyorum, işte tüm bu güzellikleri yolculuk rotalarını , benden sonra bu turlara gidecek olanları bekleyen zorlukları ve almaları gereken tedbirleri bir kitapta toplayıp Türkiye motosiklet dünyasına armağan edeceğim" dedi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI