Bugun...



Yoğun bakım ünitesinde kolu kırılan hasta iddiasına soruşturma açıldı

Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören yaşlı bir hastanın kolunun kırıldığı iddiası üzerine soruşturma açıldı. Hastanın yakınları Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunarak sorumluların bulunmasını istedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 22-05-2023 12:42:11 Tarih: 22-05-2023 12:24

Yoğun bakım ünitesinde kolu kırılan hasta iddiasına soruşturma açıldı

Milas Devlet Hastanesi’nde tedavi gören bir hastanın yoğun bakım ünitesinde kolu kırıldığı iddiasıyla hasta yakını şikayette bulundu. Savcılığa suç duyurusunda bulunan aile yakınları sorumluların bulunmasını istiyor.Muğla’nın Milas ilçesinde Milas Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 76 yaşındaki Birsen Asar’ın yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle tedavisi sürerken kalbi durdu.

 

TEDAVİ DEVAM EDERKEN KOLU KIRILDI İDDİASI

Doktorların müdahalesiyle yeniden hayata döndürülen Arar’ın yoğun bakımdayken kolu kırıldığını iddia eden kızı Zühra Boncuk hastane yönetimi ve personelden şikayetci oldu.

 

 

YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNE SAĞLAM GİRDİ KOLU KIRIK ÇIKTI
4 buçuk yıldır yatağa bağımlı olan annesine evinde kendisinin baktığını ve son zamanlarda vücudunda oluşan yaralardan dolayı hastaneye yatırdıklarını belirten Boncuk, “Annem Birsen Arar, 22 Mart tarihinde Milas Devlet Hastanesi bakım servisine yatalak olduğu için oluşan yatak yaralarından dolayı yatış yaptı. 28 Nisan tarihinde kalbi durduğu için servis doktorlarının müdahalesi ile entübe edilerek yoğun bakıma yatırıldı ve 6 gün kalarak 4 Mayıs tarihinde tekrar bakım servisine alındı. Aynı günün akşamına annemin kişisel bakımlarını yaparken kolundaki şişliği fark ettim. Ortopedi doktoru muayene ederek kolunun kırık olduğunu ameliyat edilmesi gerekiyorsa da durumu ağır olduğu için annemi ameliyat edemeyeceklerini söyledi. Demans hastası olan annem Birsen Arar’ın yoğun bakım ünitesinden kolunun kırık olarak çıkmasına neden olan, bu duruma gerekli müdahaleyi yapmayan, ilgililere bildirmeyen hastane görevlilerinden davacı ve şikayetçiyim, konu ile ilgil savcılığa suç duyurusunda bulunduk, sorumluların bulunmasını istiyoruz” dedi.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Hasta yakınının şikayeti üzerine hastane yönetiminin konuyla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. Devlet Hastanesi yetkilileri " 91 yaşında kalbi durmuş ve kalp masajı yapılırken kolu kırılmış olabilir. Kon ile ilgili soruşturma başlattık, hasta yakınları bundan yararlanrak 2. br menfaat peşinde olablirler" denildi.




Kaynak: Umut Milas

Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI