Bugun...



Yeşilçam'ın ünlü yönetmeni Feridun Kete Bodrum’da yaşamını yitirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve yaklaşık iki aydır özel bir hastanede solunum yetmezliği nedeniyle tedavi altında olan 1970’li yılların ünlü yönetmeni Feridun Kete bu sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Eşinin kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirten Mualla Kete “Büyük üzüntü ve şok içerisindeyiz. Feridun bey bir ay yoğun bakımda kaldıktan sonra normal odaya çıkmıştı, bu sabah geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 06-04-2021 11:46:50 Tarih: 03-04-2021 15:14

Yeşilçam'ın ünlü yönetmeni Feridun Kete Bodrum’da yaşamını yitirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi’nde yaşayan ve yaklaşık 2 ay önce özel bir hastanede solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma alınan İzmirli ünlü yönetmen evli ve iki çocuk babası 77 yaşındaki Feridun Kete bu sabaha karşı tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

 

BİZE ANILARIYLA YAŞAMAK KALDI

 

Kete’nin bir ay yoğun bakım ünitesinde tedavi gördükten sonra normal odaya çıktığını belirten ve SÖZCÜ’ye durumu anlatan Mualla Kete “Eşim bir ay yoğun bakımda kaldı ardından solunum yetmezliği rahatsızlığını atlatarak normal odaya çıkmıştı, durumu iyiye gidiyordu, ancak bu sabaha karşı geçirdiği kalp krizi sonucu kurtulamadı yaşamını  yitirdi, çok üzüntülüyüz, acımız büyük. Türk sinemasına yıllarını vermişti, bize anılarıyla yaşamak kaldı” dedi. Mualla Kete doktorların kendisinin de hastaneden ayrılmasına izin vermediklerini söyledi. Kete’nin iki çocuğunun Bodrum’a gelmek üzere yola çıktığı, cenazesinin Kete’nin vasiyeti üzerine  Pazartesi günü İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi. 1965-66 yıllarında Yeşilçam’ın ünlü yıldızı Neriman Köksal ile kısa bir evlilik yapan Feridun Kete Fazilet, Süper Kadın, Tehlikeli Adam, Oğulcan, Konyakçı, Azrail, Acı Kader, Umutların Ötesi, Düşte Gör başta olmak üzere 100’ün üzerinde filmin yönetmenliğini yapmıştı.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI