Bugun...



Yeşil Sol Parti: Sokak, sokak hayvanlarınındır

Muğla’nın Milas ilçesinde Yeşil Sol Parti İlçe Teşkilatı eş sözcüleri Şevket Aktaş ve Zeynep Aktoğu yaptıkları açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Öncelikle sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız" sözüne tepki gösterdiler.

facebook-paylas
Tarih: 26-12-2021 13:36

Yeşil Sol Parti: Sokak, sokak hayvanlarınındır

Yapılan açıklamada  “Sokak, sokak hayvanlarınındır. Verilen yönerge ile var olan barınaklar iyileştirilmeden, yeterli ödenekleri ödenmeden, eleman eksikliği giderilmeden, yaşam alanları düzenlenmeden barınağa alınacak yaşamını savunduğumuz canlar kötü şartlarda telef olacaklardır, bu kabul edilemez” dediler. Muğla’nın Milas ilçesindeki Yeşil Sol Parti İlçe Teşkilatı eş sözcüleri Şevket Aktaş ve Zeynep Aktoğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerdeki sokak köpeklerinin çocuklara ve insanlara yönelik saldırıları ile ilgili yaptığı "Öncelikle sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız" açıklamasına tepki göstererek ortak basın açıklaması yaptı.

 

Aktaş ve Aktoğu’nun ortak basın açıklamasında şunlar belirtildi:Sokak sokak hayvanlarınındır. Kent ekosistemlerinin bir parçası olan sokak hayvanları barınaklarda kötü koşullarda yaşam sürmektedirler. Verilen yönerge ile var olan barınaklar iyileştirilmeden, yeterli ödenekleri ödenmeden, eleman eksikliği giderilmeden, yaşam alanları düzenlenmeden barınağa alınacak yaşamını savunduğumuz canlar kötü şartlarda telef olacaklardır, bu kabul edilemez. Doğal Yaşam alanında kalmasını savunduğumuz hayvanların iyileştirilmemiş ortamlara alınmaması gerektiği gibi: varolan barınaklarda da ivedilikle iyileştirilmeye gidilmesi aksi takdirde varolan şartlara katılacak canların itlâf olması halinde bu yükümlülüğü yerine getirmeyen birimlerin cezalandırılmasını talep ediyor ve bunun takipçisi olacağımızı bildiriyoruz. Yaşam hakkı sokak hayvanları için kutsaldır”




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI