Bugun...



Yeşil Sol Parti: Demokratik muhalefeti ortak mücadeleye çağırıyoruz

Yeşil Sol Parti İzmir İl Örgütü Eş Sözcüleri Yeşim Arslan ve Hüseyin Çağlar yazılı basın açıklaması yaparak Demokratik muhalefeti ortak mücadeleye çağırdı.

facebook-paylas
Güncelleme: 24-11-2021 13:35:00 Tarih: 24-11-2021 13:32

Yeşil Sol Parti: Demokratik muhalefeti ortak mücadeleye çağırıyoruz

Yapılan yazılı açıklamada,”İktidar yarattığı kriz karşısında daha baskıcı politikalara yöneliyor, demokratik muhalefet acilen birleşmek, ortak mücadeleyi birlikte örmek zorundadır” denildi.

 

Açıklamada şunlar belirtildi:

 

 

***Yaşanan ekonomik krizin boyutlarını herkes görüyor. Kriz var yok tartışması hiçbir anlam taşımıyor. Türkiye tarihinin en derin krizlerinden birisini yaşıyoruz. Devalüasyon ve enflasyon baskısı altında halk hızla yoksullaşıyor. Bu krizi AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da kabul etmekle birlikte her krizde olduğu gibi, krizi dış güçlerin saldırısına bağlamakta. Yine alışıldık söylemlere başvurmaktadır.  Oysa krizin nedeni iktidarın yirmi yıldır sürdürdüğü politikalardır. İktidarın kendisidir. Zengini kollayan, savaşı körükleyen, sorunları çözmek yerine suni kamplaşmalar yaratmak için kullanan iktidar bloğunun politikaları bu günün baş sorumlusudur.  

 

20 YILDIR DIŞ GÜÇLERİNİ SALDIRISINI YAŞIYORUZ

 

***Hemen istifa etmesi ve erken seçime gitmesi gerekirken iktidarın dış güçlere karşı kurtuluş savaşı başlatmaktan söz etmesi, muhalefete yönelik baskı ve tehdit diline başvurması asla kabul edilemez. Yeşil Sol Parti ve bu ülkenin muhalifleri olarak AKP-MHP iktidarının dış güçlerin saldırısı söyleminin her seferinde daha baskıcı ve şiddet dolu politikalara neden olduğunu 20 yıldır görüyor ve yaşıyoruz.  Yirmi yıldır yapamadığımız şeyi şimdi başarmak ve bir araya gelerek haklarımızı korumak için harekete geçmek zorundayız. Toplumun güçlü bir çıkışa ihtiyacı var, bu odağı demokratik muhalefet olarak ortaya çıkarabiliriz. Çıkarmak zorundayız.

 

 

***Kendi aramızdaki tartışmaları, farklılıkları bir kenara bırakalım. İktidar bloğunun hızla daha da sertleşme mesajı verdiği şu dönemde en yaygın muhalefet cephesini oluşturalım. Bugün ki görevimiz budur. Yaşadığımız alt üst oluşun sorumlusu İktidardır. Bu iktidardan bir önce kurtulmak temel siyasal görevimizdir. Hiç kimseyi dışlamadan bütün muhalif güçleri hep birlikte ortak davranmaya çağırıyoruz

 

 

***Bu ülkenin muhalifleri yıllardır bunca deneyden geçtiler ve bu görevin altından kalkabilecek birikime sahipler. Yeşil Sol Parti olarak dileğimiz ve umudumuz bu birikimi bu iktidardan kurtulma ortak hedefi doğrultusunda harekete geçirmeyi başarabilmektir.
Bunu birlikte başarabileceğinize inanıyor, demokrasiden ve halktan yana olan tüm güçleri birlikte ortak mücadeleye çağırıyoruz.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI