Bugun...



Yerel Eşitlik Eylem Planı çalışmaları tamamlandı

Bodrum Belediyesi Yerel Eşitlik Eylem Planı (YEEP) taslağı üzerindeki çalışmalar tamamlandı. YEEP lansmanı 6 Temmuz 2022 Çarşamba günü saat 10.00’da Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

facebook-paylas
Tarih: 01-07-2022 16:58

Yerel Eşitlik Eylem Planı çalışmaları tamamlandı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından katılımcı belediye ve eşitlik temelinde bir kent yaratma ve yönetme politikaları YEEP ile hayata geçirileceği açıklandı.

 

27-29 Haziran 2022 tarihlerinde 5 oturum olarak yapılan toplantılarda Bodrum Belediyesi birim müdürleri ile ilgili danışmanlar, 8 Mart 2022 tarihinde Ahmet Aras tarafından kamuoyuna duyurulan Bodrum Belediyesi Yerel Eşitlik Eylem Planı çalışmaları bitirildi.

 

8 Mart 2020 tarihinde 29.belediye olarak Aras'ın imzaladığı Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı'nın gereği olan Yerel Eşitlik Eylem Planı çalışmalarını yürütmek için koordinasyon ekibinin oluşturuldu.

 

Yüz yüze yapılan 60 sivil toplum örgütü, siyasi parti ve kurumlarla yapılan görüşmeler ve gelen bilgiler doğrultusunda tasnif çalışmalarıtamamlandı. Bu kapsamda Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın son halinin oluşturulması için 27-29 Haziran tarihlerinde Yerel Eşitlik Eylem Planı danışmanları İlknur Üstün, Özgün Akduran Erol, Bahar Yalçın ve belediye birim müdürleri bir araya gelerek Bodrum Belediyesi Yerel Eşitlik Eylem Planı taslağı üzerinde çalışma gerçekleştirdi.

Planın Katılım, Toplumsal Cinsiyet Temelli Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ayrımcılık, Yoksulluk, Ekonomik Güçlenme ve İstihdam, Kentsel Hizmetler olmak üzere 5 tema ve 250 faaliyetten oluştuğu açıklandı.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI