Bugun...



Yeni Foça Yat Limanı hizmete giriyor

Bu yaz hizmete girmesini hedefledikleri Yeni Foça Yat Limanı inşaatıyla ilgili bilgiler veren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Yeni Foça Yat Limanı’nda da geri sayım başladı. Hedefimiz, yaz sezonuna yetiştirmek. İzmir, bu yıl yine açılışlar şehri olacak” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 27-05-2022 21:52

Yeni Foça Yat Limanı hizmete giriyor

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Yeni Foça Yat Limanı inşaatında gelinen aşamayı yerinde inceledi.

 

245 YAT KAPASİTESİ VAR

Projeyle ilgili bilgiler veren Sürekli, “2016-2018 arası altyapısı tamamlanan ve 2018 yılında yer teslimi gerçekleşen yat limanımızın 2021 Ocak ayında üst yapı yatırımı ve işletme ihalesi 45 milyon TL bedelle yapıldı. 2021 Ekim ayında yer teslimi yapılarak geçtiğimiz ocak ayında inşaatına başlandı. Hedefimiz yaz sezonuna yetiştirmek. 245 adet yat kapasitesi mevcut. Toplam 84 bin metrekare alanı kapsıyor” dedi.

 

Sürekli, İçinde rezidansı var. Foça’nın tarihi dokusuna uygun inşa edilen projede, halkımıza açık restoran, cafe, mağaza, yüzme havuzu, spor tesisi ve yürüyüş alanları olacak. Turizm Bakanlığımız statüsüne göre 5 yıldızlı otel niteliğinde. Bölge için çok büyük bir ihtiyaç karşılanıyor. Ayvalık ile Çeşme arası yat bağlama limanı yoktu. Doğa dostu liman projemiz, 200’ün üzerinde istihdam da sağlayacak ve ilçeye çok büyük katma değer kazandıracak" açıklamasında bulundu.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI