Bugun...



Yeni dönem için düğmeye basan Kültür ve Turizm Bakanlığı 5 yıllık yol haritasını belirledi!

Turizm sektörünün haber radyosu Turizm FM'in haberine göre dünyada turizm alanında çevreye duyarlı sürdürülebilir politikalara eğilimin arttığı dönemde iklime uyumlu turizm gelişim mevzuatı için kolları sıvayan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan 2024-2028 stratejik plan kapsamında kültürel zenginliklerin, ülke turizminin geliştirilmesi için atılacak adımlara yer verildi.

facebook-paylas
Tarih: 03-04-2024 16:27

Yeni dönem için düğmeye basan Kültür ve Turizm Bakanlığı 5 yıllık yol haritasını belirledi!

İklim değişikliğinin tüm dünyada önemli bir sorun haline geldiği ve turizm sektörünün de bunun oluşumunda bir etken olduğu belirtilen, iklime uyumlu turizm gelişim mevzuatı çalışmasının yürütüleceği planda dünyada çevreye duyarlı sürdürülebilir politikalara yönelik eğilim olduğu aktarılarak, Mavi Bayrak sayısının yükseltilmesi için ilgili paydaşlarla iş birliğinin artırılacağı ve Mavi Bayrak potansiyeli olan plajların tespit edileceği kaydedildi. Bu amaçla yüzme suyu mikrobiyolojik analizleri numune nokta sayısı artırılacak.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan 2024-2028 turizm stratejik planı kapsamında yer alan yol haritasına göre, büyüyen turizm pazarında Türkiye markasının değerinin yükseltilmesi için çalışmalar yürütülecek. Tanıtımda dijital kanallara ağırlık verileceğinin vurgulandığı planda ayrıca her il için özel hesaplar oluşturulması ve bu hesaplara özgün içerik üretilmesi planlanıyor. Yapay zeka kullanılması için çalışmaların yürütüleceği tanıtım faaliyetlerinde destinasyon bazlı markalaşma çalışmaları arttırılarak Türkiye üst markası şemsiyesi altında yerel markalar oluşturulacak.

 

Kültür varlıklarına yönelik araştırma ve koruma faaliyetlerinin de yürütüleceğine vurgu yapılan yol haritasına göre Türk İslam Dönemi kazı ve araştırma çalışmalarına, kaçak kazı riski olan ve kaçak kazıların yoğun olduğu bölgelerde öncelik verilecek. Kaçakçılığın önlenmesine yönelik farkındalık artırıcı çalışmaların yapılacağı plana göre müzecilik faaliyetlerinde de teknolojinin etkin kullanılması sağlanacak. Bununla birlikte turkishmuseums web sayfasında bulunan Müze Memnuniyet Anketi üzerinden alınan veriler analiz edilecek ve gerekli düzenlemeler yapılacak.

 

Belgelendirilen turizm amaçlı kiralık konut sayısının bu yıl 20 bin, 2028 yılında 40 bin olmasının hedeflendiği plana göre ayrıca Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısının 5 yıl içinde 56,7 milyondan 77 milyona yükseltilmesi planlanıyor. Bu yıl 54,3 milyar olan turizm gelirinin ise 2028 yılında 100 milyar dolar, ziyaretçi başı gecelik gelirin de 139 dolara çıkacağı öngörülüyor.

 



Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI