Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaGenelYelkenli tekne ile İtalya rotasında yakalandılar, 158 göçmen 10 organizatör yakalandı

Yelkenli tekne ile İtalya rotasında yakalandılar, 158 göçmen 10 organizatör yakalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinden yasadışı yollardan 18 metrelik yelkenli tekne ile İtalya’ya gitmek için yola çıkan ve karada kaçma hazırlığı yapan göçmenlere yönelik sahil güvenlik denizden, jandarma karadan operasyon yaptı.

Yapılan operasyonlarda Akyarlar Mahallesi açıklarında TCSG 1 nolu sahil güvenlik botu tarafından durdurulan yelkenli teknede 81 göçmen ile 4 organizatör yakalandı. Sahil güvenlik ekiplerinin  kaar Ada açıklarında yaptığı operasyonda lastik bot içerisinde 58 göçmen yakalandı. Jandarma ise karada yaptığı operasyonda bir lastik bot 19 göçmen ve 6 organizatör ele geçirildi. Lastik bot ve yelkenli tekneye el konuldu.

Yakalanan 158 göçmen Muğla İl Göç İdaresi’ne teslim edildi.

Muğla’ nın Bodrum ilçesinde yelkenli tekne ile göçmen kaçakçılığı yapan ve yasadışı yollardan göçmen kaçakçılığı için organizasyon yapmak suçlarından bugün yakalanan 10 organizatör öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler arasında 2’si kadın 1 erkeğin Rus uyruklu olduğu ve organizatörlerin göçmenleri İzmir üzerinden organize edip kaçak yollarla yurt dışına çıkarmaya çalışırken yelkenli tekne ile İtalya’ya gitmek isteyen göçmenlerin 7-10 bin Euro, lastik bot ile umuda yolculuk için ise göçmenlered2-4 bin Euro para alındığı tespit edildi.

 

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler HABERLER

Son Yapılan Yorumlar