Bugun...


Yaşar Anter

facebook-paylas
ORTALIK GAZDAN GEÇİLMİYOR….BAŞKAN ARAS, AMAN DİKKAT..
Tarih: 26-04-2019 19:08:00 Güncelleme: 26-04-2019 19:08:00


ORTALIK GAZDAN GEÇİLMİYOR….BAŞKAN ARAS, AMAN DİKKAT..

Seçimler bitti, kazanan kazandı, kazanamayan ders çıkardı, önümüzdeki seçimlere hazırlanıyor. Böyle bir ortamda hata yapılmaz mı yapılır. Hata yapılmak istenmezse bile yaptırılır. Herkes Ahmet Aras’a yükleniyor. Yükleniyor çünkü çok konuşuyor. Şimdiye kadar Bodrum Belediyesi’nin görmediği belediye başkanı profilini çiziyor. Son 40 yıldır bu kentin üzerine kabus gibi çöken imar kirliliği, katı atık, bozuk yollar, adam kayırma, kaldırımların, caddelerin, plajların , sahillerin işgallerin altından girip üstünden çıkıyor. Bu nedenle  alkışıda alıyor. Bize göre hata yapmıyor mu yapıyor. Gazeteciyiz eleştirmek bizim mesleğin fıtratında var.

FRANSIZ İHTİLALİ NE ALAKA

Örneğin Plajlar toplantısında “Bodrum’da Fransız ihtilalini başlatıyorum” dedi. Coştu. İyide biri çıkıp “Kardeşim ne alaka ihtilal mihtilal” dese ,, ne dicek. Lafın gelişi diyebilirsiniz, gelişi böyledir de gidişi pek öyle olmaz. Bir belediye başkanı konuşurken ölçmeli tartmalı söylediğinin nereye varacağını en azından tahmin edebilmeli. Kendisi bunu yapamıyorsa danışmanları uyarmalı… Dedim , çok konuşuyor, çok güzel şeyler söylüyor, ZAMANDA ÇOK ÇABUK geçiyor. 5 yıl içinde söylediklerinin yüzde 30’ nu yapsın belediye başkanı olacak kişi , bu kent ihya olur ihya ,, demiştim.. Seçimlerden önce.. Seçimler geçti aynı tezi savunuyorum. Ahmet Aras söylediklerinin yüzde 30’unu yapsın 50 yıl daha başkan…Ümit ederimki yüzde 100’ünü yapar ve ben yanılırım yanıldığımda anda hem Aras’tan hem kamuoyundan özür dilerim, Sonuçta kazanan Bodrum olacak.

ARAS ÇITAYI YÜKSEK TUTTU BEKLENTİLERİ ABARTILI  ARTTIRDI

Gördüğümüzü yazmak söylemek bu kentin bir gazetecisi olarak görevimiz. 30 yılda çok belediye başkanı milletvekili siyasetçi gördük, hepsine de gerekeni söyledik. Gergin olduğumuz anlarda oldu. Kocadon, Saruhan, Ağan , Acar bunların hepsi itidalli ağır başlı hoşgörülü davrandılar. Bu kentin insanı olduklarını asla unutmadılar. O yüzdende gönüllerde taht kurdular.  Aras çıtayı çok yüksek tuttu, haliyle beklentileri yükseltti. Vatandaş inandı, inanmaya dikkat ediyor. Söyledikleri yazılıp çiziliyor, örneğin basın mensuplarının toplantısında herkese eşit düzeyde davranacağım benim dönemimde adam kayırmaca olmayacak, dedi. Gelde inan!. Belediyenin içi kaynıyor, göreve atanan 6 saat sonra görevinden alınan mı ararsın, eş dostun belirli mevkilere getirilmesini mi? Bu arada söyliyim Aras kesinlikle değil ama yanındakiler halkı ötekileştirmeye başladı. Bizden sizden ,  bizden değil diyerek insanları ikileştiriyorlar, bazıları testileri kırmaya başladı, bazılarına mobingin zirvesi uygulanıyor, Aras farkında veya değil. Bence farkında değil. Hangi birinin farkında olacak. Bu arada yalan yanlış bilgilerle gammazlık başladı. Gaz verme başladı. Aras gaza gelmemeli, gaza gelmeyen siyasetçi olurmu , olmaz tabiki ama en az gazı yiyen , mantığı ile iradesi ile  ve geleceği planlayarak yola çıkan siyasetçi siyaset dünyasında uzun ömürlü olur. Belediye başkan yardımcılığına kim atanacak kavgası var. Kimin atanacağından çok o getirilen göreve veya getirilecek görevleri kim daha iyi yapacak, kim bu kente en iyi hizmeti verecek ona bakılmalı. Bu ülkenin en büyük hastalığı sen ben bizim oğlan gelsin, dayımın oğlu, arkadaşımın arkadaşı çalışsın gerçek yeteneklere ise yer verilmesin. Bu yüzden bunun acısını Bodrum’da bu ülkede çok çekti. Üstelik eş dost diye göreve getirilenlere verilen paralar kimsenin babasının cebinden çıkmıyor bu halkın cebinden çıkıyor.

SİYASET İNSAN KAYBETME DEĞİL İNSAN KAZANMA SANATI OLMALI

 Dedim ya gazeteci olarak bu kentin sorunlarına sahip çıkmak, bu kenti yönetecek yerel ve idari yöneticilere destek vermek görevimiz, uyarı yapmakta. Gazetecilerin bu uyarıları ciddiye alınır alınmaz. Yöneticinin  bileceği iş. Ancak hiçbir makam mevki kalıcı değil. Siyaset insan kaybetme sanatı değil insan kazanma insana hizmet etme sanatı.Bu nedenle ilk 18 gün bekledik ne oluyor bitiyor, havayı koklayalım, Aras ve ekibinin çizdiği yolu görelim, diye.

ARAS’IN AVANTAJLARI DEZ AVANTAJLARI

Aras’ın avantajı güleryüzlü sıcak, disiplinli, çalışmayı seviyor. Çok çalışıyor, çok çalışıp yorulunca hatalar başlıyor. Dinlenmeyi ve dinlemeyi bilmeli…En önemlisi iyi niyetli. Hem de çok iyi niyetli. Söylediklerini yapacağına inanıyor. Dez avantajı siyaseti , CHP ‘nin içindeki siyaseti, belediyeyi, belediyenin içindeki siyaseti, yerel mekanizmayı, bilmiyor. Daha da önemlisi kendisinin dediği gibi “ARI KOVANINA ÇOMAĞI SOKTUK” ama o kovanın sahibi kim, kimin kovanına çomak sokuyorsun, rantın çomağına nasıl çomak sokacaksın, işte bu konularda tecrübesi olmaması.

Uyarılarımızı yaptık, anlayan anlar, Ahmet, Mehmet, Hüseyin Mustafa fark etmez. Bu kentin geleceği önemli. Zaman kimin haklı olduğunu çıkaracak. Ve sonuçta her kent hak ettiği belediye başkanına her belediye başkanı hak ettiği kadro ile çalışmaya hazır olmalıdır. Tüm iyi niyetimizi koruyor yine gazeteci olarak Ahmet Aras  ve ekibinin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Yapılan hataları dönüşüde olmuyor çünkü.

ÖNEMLİ NOT: Bodrum’da belediye başkanlığı yapan tüm abilerimiz arkadaşlarımız Bodrumlu gazetecilerden yana gerçekten çok şanslı  olduklarını bilirler. Türkiye’nin bir başka kentinde belediye başkanlarına belediyeye destek veren bu kadar basın mensubunu bir arada bulmanız mümkün değildir.



Bu yazı 6872 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI