Bugun...


Yaşar Anter

facebook-paylas
Aras'a LİMON gibi cevap: Birilerini sevindirelim diye GAZETECİLİK yapmıyoruz...
Tarih: 05-11-2021 14:38:00 Güncelleme: 05-11-2021 15:33:00


 

 

Değerli okurlar tam 32 yıllık gazeteciyim, bugüne kadar hiçbir siyasi parti bireyi ile polemiğe tartışmaya girmedim, girmedik.

 

Ancak bugün Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın, Ak parti İlçe Başkanı Osman Gökmen ile girdiği LİMON TARTIŞMASI’na bizi dahil edip, haberimizin manşetini kendisine ait sosyal medyadan yayınlayarak altınada “Dolayısıyla hem sizden, hem de “Limonun suyu çıktı” gibi trajikomik bir manşetle haber yaparak sizi mutlu edenlerden, lafı eğip bükmeden, mertçe bir özür beklenmektedir. Sevgiler, selamlar, hayırlı Cuma’lar !!” yazdığını görünce, üzüldüm hedefi saptırmış mertçe bizden özür dilememiz gerektiğini yazmış…

 

MADEM ÖYLE BİZDE MERTÇE CEVAP VERELİM

 

32 Yıllık gazetecilik hayatımızda hiçbir siyasetçinin yandaşı veya karşıtı olmadık. Bize gönderilen iletilen tüm haberleri kamuoyunu ilgilendirdiği sürece noktasına virgülüne dokunmadan yayınladık. Haberin olmadığı, toplumu ilgilendirmeyen hiçbir siyasi partinin kapısından içeri girmedik, hiçbir siyasi parti temsilcisi ile haber dışı görüşme yapmadık. Hal böyle iken Ahmet Aras’ın dediği gibi HABERİ YAPALIM AK PARTİ İLÇE BAŞKANI OSMAN GÖKMEN’İ SEVİNDİRELİM, diye bir amacımız ve hedefimiz olmadı, olmayacaktır.

 

GAZETECİ OLARAK SİYASİ POLEMİKLERİNİZE ÇEKEMEZSİNİZ

 

Bu nedenle başlığımızı beğenmeyerek, Ak parti İlçe Başkanı’nı sevindirelim, üzerinede sizden özür dileyelim diye bir kaygımızda olmadı. Gökmen açıklama yaptı, yayınladık, sizin yaptığınız her açıklamayıda aynen yayınlıyoruz. O zaman sizimi sevindirmiş oluyoruz. Bunlar siyasetçinin gazeteciyi SİYASETE bulaştırma, meze etme girişimleridir. Biz o tarafta olmayız, o polemiklerin içerisine girmeyiz.

 

LİMONA VERİLEN HIZLI CEVAPI DİĞER SORULARDADA VEREBİLSEYDENİZ

 

Gazeteci olarak siyasi parti veya kurum olarak bize ulaşan toplumu ilgilendiren tüm haberleri yaparız. Haberi yaparken şunu üzelim, şunu sevindirelim, şu mutlu olsun diye düşünmeyiz. Keşke LİMON haberinde yanıt verme hızınızı Bodrumluların sık sık size sorduğu diğer sorulara da aynı hızla verebilseydiniz. Unutmayın belediye Başkanı olduğunuz günden bu yana sizin açıklama yapıpta yayınlamadığımız hiçbir konu olmamıştır. Yinede olmayacaktır.

 

Sonuç olarak bugüne kadar gazeteciliğimizi kimseyi sevindirmek veya üzmek için değil, toplumun doğru bilgilere ulaşmasını sağlamak için yapmaya devam edeceğiz. Siyasete alet olmadık, olmayacağız, siyaset içerisine çekmeye çalışıp polemikten geçinmeye çalışanlarada kusura bakmayın, buyurun yolunuza devam edin, tarih kimin haklı olduğu yönünde karar verecektir, diyeceğiz.

 

Değerli okurlar siyasi polemiklerin tartışmaların havada uçuştuğu bir dönemde bu ve benzer olaylarla zamanınızı aldığımız için üzgünüm. Ancak sadece Bodrum’da değil Türkiye genelinde zaman zaman siyasiler gazeteciler üzerinden polemik yaratmak ve onları kullanmak için çalışırlar, birçok kişiye bu doğalda gelebilir. Ancak bu bizim meslek anlayışımız ile terstir. Bodrum küçük yerdir, herkes birbirini tanır, kimin neyin peşinde olduğunu bilir. Dahada öncede yaptığımız birçok haberde siyaset dünyası ve iş insanları hakkımızda dava açmış tehdit edenler, anamıza küfreden belediye başkan vekilleri olmuş, bunlar bu ilçede yaşanmıştır. Her söz sahibine aittir. Zaman en güzel ilaçtır. Gazeteci olarak kimseye veremeyeceğimiz bir sorunun cevabı olmadığı gibi, mesleğimizi de hiçbir zaman maddi ve manevi çıkarımız için kullanmadık, kullanmayacağız. Merak eden olursa her türlü soruya açığız anında evelemeden gevelemeden, üç maymun numarası yapmadan, sessizliğe gömülmeden, saflığa yatmadan yanıt veririz. Bu nedenle Ahmet Aras’a kızgınmıyız, asla değiliz. Haberlerini yapmaya devam edeceğiz. Bir telefon kadar uzaktayız bunları bize telefon açıp sorabilirdi açık ve net yanıt verirdik. SOSYAL MEDYA’dan haberimize atıfta bulunarak “BİRİLERİNİ SEVİNDİRDİĞİMİZ MESAJINI KİME VERMEK İSTEMEKTEDİR?”

Limon açıklamasının ikincisinde yaptığı detayları ilk açıklamasında yapsaydı, beklide konu buralara kadar gelmeyecekti.

Bir kentin Belediye Başkanı ile girdiğim yazılı tartışma nedeniyle ÜZGÜNÜM. Olmaması gerekirdi. Hakikaten limonun suyu çıktı.

Saygılarımla

ÖNEMLİ NOT: BİR KEZ DAHA YANIT VERİLMEYECEKTİR. Ahmet Aras şahsımızı ve sitemizi hedef almasaydı yanıt verilmeyecekti. Bundan sonra bu konuda yapılacak hiç bir yorum ve açıklamaya yanıt verilmeyecektir. Siyasetçi değil gazeteciyiz.

 

 



Bu yazı 7934 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI