Bugun...


Yaşar Anter

facebook-paylas
Hayaldi gerçek oldu, dedim ben size Blue Davos olduk
Tarih: 13-12-2022 20:30:00 Güncelleme: 13-12-2022 20:38:00


 

 

Hayaldi gerçek oldu, dünya markası Bodrum’da 12 ay  turizm başladı.  Marka filan yok ama olsun....Şimdi niye bu yazı, diye sorarsanız, peşinen söyleyeyim. Resmen çamur atmak için… Ama çamur at izi kalsın gibi çamur değil. Vatandaşı yediği, çilesini çektiği çamuru VIP araçlarda gezip, vatandaşın isyanını görmemezlikten  duymamazlıktan gelenlere, çözüm üretmeyenlere, üretemeyenlere….

Bodrum’da 12 ay turizmin hayali konuşulurdu, vali, kaymakam, turizmciler belediye başkanları hep söylerdi, 12 ay turizm yapacağız, ilçeye yaz kış turist yağacak diye. İnanmayan namertler, kötü niyetliler vardı. 12 ay turizm hayaldi gerçek oldu. Dalga geçmiyorum. Geçen gün belediye meydanında 2 Japon 2 Alman turist gördüm, üst düzey turizm yöneticilerinin katıldığı turizm fuarları etkili olmaya başladı, yani.

 

İŞGAL VE ARSIZLIK TURİZMİ BAŞLADI

Turizm fuarlarına katılıp standlarda oturup, çay kahve içip, standın önüne geçip boy boy fotoğraf çektirilince, bide broşür sidi dağıttınmı, tamamdır gari,  turistte yağmaya başlar. Yazın deniz, kum, güneşin yanı sıra, sahilde masalarla, şezlong, sandalye turizmi, kaldırımlar ve işgal edilen caddelerde yürüyemeyen turistler turizmi hızla arttı. Adeta turist yağıyor. Gidin bakın yaz aylarında Kumbahçe plajına tam 4 bin sandalye, şezlong, şemsiye var 40 turist yok 40…  Yüzde 50’si işgal altında olan Paşatarlası HALK plajına bakın insanlar üst üste denize giriyor. Ayıp diye birey var ama, bu kentet o ayıbı görecek adam yok… Son üç yılda rekor kırıldı. Turist sahilde denize girecek yer bulamamış, yürüyüş yapamamış, şöyle özgürce bir güneşlenememiş bütün bunları zaten önemi yok. Önemli olan esnaf kazansın! 5-10 yıla turist bulurlarsa kazanırlar,bu kafayla..!

 

 

ÇAMUR VE KAMYON TURİZMİ BAŞLADI, ACİL FUARLARDA BUNUN TANITIMI YAPILMALI

Şimdi soracaksınız nerede 12 ay turizm diye? Bakmasını bilmezseniz göremezsiniz tabi. Birincisi çamur turizmi, ikincisi kamyon turizmi..! Örnek veriyorum, geçen gün hiç üşenmedim saydım, 18 kilometrelik Torba- Yalıkavak hattında tam 76 kamyon, 12 iş makinesi, 14 traktör, 9 tanker saydım. İşte bindir bu kamyonlara turistleri gezdir. Ha yol yokmuş, 18 kilometrelik yolu vatandaş, tarlaya dönmüş, Torba- Yalıkavak hattında hoplaya zıplaya gitmiş, ne önemi var? Ayrıca safari turizmi ile uğraşanların öyle dağ yollarına gitmelerine gerek kalmadı, bir baktım yaz aylarında Bodrum yarımadası turu yaptırıyorlar, yollar tam safarilik oldu… Bu tanıtım fırsatı kesinlikle kaçırılmamalı, her fuara giden turizmcinin belediyenin yanına mutlaka bir çuval çamur, iki kamyon maketi verilmeli. Kaan Toker iş makinası maketi yakmıştı, esnafın bozuk yolları protestosu için O’nu bile anlayan olmadı… Bodrum’un güzel kalpli insanları.

 

Alt yapısı biten yol bir aydır böyle...Çamur çamur değil japon yapıştırıcı, yapıştımı çıkmıyor birde)))))))))))

 

ILICA’NIN ÇAMURU BODRUM’UN HER YERİNDE

Kara Ada’daki ılıcayı bilenler bilir, orada Kleopatra’nın güzellik çamuru vardır, yıllarca turistler gide gele, orasına burasına süre süre bitirdi. İllede çamur bulacağız diye sekiz yıl önce mağaraya giren iki turist kaybolmuş sekiz saat mahsur kalmıştı. Şimdi turistlere yeni bir çağ açtık. Bodrum’un her yeri  çamur. İnanmayan, Torba, Kızılağaç, Turgutreis, Yalıkavak şöyle bir yarımadayı dolaşsın. Altyapı yapıyoruz bahanesi ile AYDEM ile birlikte ÇAMUR turizmini başladılar. İstediğin kadar çamur var, al istediğin yerine sür, turistlerde sürsün, sürünsün, sonra bu fırsatı verenlere teşekkür et. Çünkü bu alt yapıyı yapanlar, bu bahane ile cadde ve sokaklarda vatandaşı evden çıkamaz, çıkanları da çamurdan pislikten içeri giremez hale getirdi. Çamur arasında ÇUKUR’a düşersen o ayrı, böbrek yerinde duruyor, egzos düştüyse, tekerlek patladıysa oda senin sorunun kardeşim. Çamurun içindeki çukuru göreceksin yani….Kumbahçe İçmeler Hattı tam bir kabus 25 günde bitirecez dedikleri yeri 225 günde bitiremeyecekler. Bahanede yok turizm sezonu diye, ama olsun zihniyet şu "Sen söyle vatandaş yesin, 25 günde bitiremezsen 55 günde bitiririm olmazsa 225 günde, nasıl olsa kimsenin hesap sorduğu filan yok"Bodrum'un kalpleri güzel olan insanlarıda sesini çıkarmıyor...Çıkaranlarda zaten bir avuç kişi...

 

Alt yapı çalışması biten yol bir aydır söyle...

 

ÇAMURDA KAYAK TURİZMİ YÜZDE YÜZ TUTAR

Kayak turizmi yapmak için Ağrı, Uludağ ve Erzurum’a gitmeye gerek yok. Hemen katıldığımız turizm fuarlarında kış aylarında Bodrum’da KAYAK turizmini ön plana çıkarmalıyız. Hazır STRATEJİK TURİZM PLANI  yapmışken.  Kar kayağı, çim kayağı, kum kayağı var. ÇAMUR KAYAĞI NİYE OLMASIN Kİ? Bizim neyimiz eksik. Futbolda süper lig ardından Şampiyonlar Ligi’ni hedefledikten sonra, çamur kayağınıda yaptırırız, bu kadar çamur varken. Yeter ki çamura yatmasınlar… Ver kayağı turistin altına bakın o çamurlarda nasıl kayıyorlar, özellikle sağanak yağmurun olduğu günler cadde ve sokaklar tam KAYAK pisti, bu durumda kaymayacaksın ne zaman kayacaksın? Hadi diyorsan ki çamura itiraz ederim evime girerim yok öyle itiraz filan, dayağı yer oturursun aşağıya, çünkü bunlar alt yapı yapıyoruz diye insanların hayatını işkenceye çevirmekten acayip bir zevk alıyor. Biraz daha konuşsan “Vatan hainisin turizme hizmet ediyoruz” diye seni suçlayacaklar. Sanki  alt yapı yapmayın diyen var. Yap yap kardeşimde, işin suyunu çıkarma vatandaşın hayatını kabusa çevirme….Sonrada hizmet ediyorum diye gerinme..!

 

 

TANITIMIDA ALTIN ANAHTAR VERDİĞİMİZ AJDA PEKKAN YAPSIN

Hazır kayak, çamur ve kamyon turizminin tanıtımını da (Hala niye verildiğini anlayamadığım) bu kentin ALTIN ANAHTAR’ ını verdiğimiz değerli sanatçımız Ajda Pekkan yapsın. Hayır derse şerefsizim. Düşünsenize Ajda Pekkan çamurların içinde son sürat kayıyor, Torba, Kızılağaç, Kadıkalesi, Akyarlar dolaşıyor, ardından dizi dizi kamyonlar geliyor. Tam MAVİ DAVOS manzaraları. Ben gittiydim bir kere Davos’a aynen böyleydi. Kar, çamur pislik, işgal desen öyle, bütün yeşil alanları satmışlar, çocuk oyun alanları, parklar özel kişilere kiralanmış, çocuk oyun alanları betona çevrilmiş, hemde belediye meclisi kararı ile, yuh Davoslulara, kardeş olursak namerdim…

 

Demirbükü'nün denizi iki aydır böyle

 

BODRUM’UN GÜZEL KALPLİ İNSANLARI

Çamur, kamyon, işgal, denetimsizlik, denizlerin kirlenmesi (Demir Mevkii’nde adam inşaat yapıyor tam iki aydır çamurunu denize basıyor TIK YOK) yolların bozukluğu, imar yolundaki ağaçları kesme, imar yollarını kapatma otelin içine alma,  susuzluk, elektriksizlik, 10 ayda biter denilen Torba- Kızılağaç, Yalı, İçmeler kanalizasyon hattı 3 yıl oluyor, 5 yılda biterse yüzüme tükürün…. Çekilen rezillikler vatandaşın esnafın mağdurluğu, sahillerin işgali, esnafın arsızlığı, vatandaşın isyan etmesi, tepki göstermesi bunların hiç biri önemli değil. Önemli olan 12 ay turizm yapacağız diye yola çıkanların 6 aylık turizm sezonu 90 günün altına düşürmüş olmaları ve hala fuar fuar geziyor olmaları. Ben tarihi başarı diye buna derim.

 

Bodrum’un güzel kalpli insanları (Ben bu lafı gerçekten çok seviyorum, okuduğunuz zaman pelte gibi oluyorsunuz, hele birde altında kartpostallık Bodrum fotoğraf gördüyseniz, tüm dertleriniz sorunlarınız anında bitiyor)  yine siz moralinizi bozmayın, nüfus artmış, elektrik, su, yol yokmuş, hizmet gelmiyormuş, sahiller işgal edilmiş vatandaş denize giremiyormuş, siz bunlara yinede hiç takılmayın, hepsi oluyormuş gibi yapın.Mutlu olun sağlıkla kalın….

Haa birde şunu sormayın sakın, bu kentin tüm sorunları böyle ortadayken, yöneticilerin suyun 20 metre altında yüzmeleri nedeniyle vatandaşlarında yönetici ile muhatap olamaması da ayrı bir konu tabi. Şov olunca herkes ortada, sorun olunca ARAZİ…Sosyal medya çirkinlikten, eleştiriden yıkılıyor, bizimki hala Bodrum’un güzel kalpli insanları diye fotoğraf gönderiyor. Vallahi benden sizleri çok seviyorum Bodrum’un güzel kalpli insanları….

 



Bu yazı 4171 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI