Bugun...


Yaşar Anter

facebook-paylas
Normalleşme başladı, dakika bir gol bir. Normalleşme böyle olacaksa kalsın...
Tarih: 01-06-2021 21:51:00 Güncelleme: 01-06-2021 22:18:00


Torba sahilini restoranlar işgal etti (Gerçi hemen tüm sahiller böyle) vatandaşa yürüyecek yer kalmadı, bu işgaller kimsenin de umurunda olmadı. Sahili tamamen kapatan ünlü balık restoranda 4 kişilik aileye 1600 TL. hesap geldi, restoranın masaları arasından yürüyerek geçmeye çalışan vatandaşlarla restoran personeli arasında kavga çıktı.

 

Vatandaş tüm masaları sahile koyarsanız biz nereden yürüyeceğiz" diye isyan etti, garsonlar armut gibi baktı, restorandaki müşteri "Halk haklı" dedi, ardından esnaf umudunu yerli turiste bağladı, denildi. Çünkü nasıl olsa yabancı gelmeyecek. Peki size basit bir soru. siz derken buna yerel yönetim, odalar, STK'lar herkes dahil ? Umut yerli turistte dedik ya.. Denize giremeyecek, sahilde yürüyemeyecek, üstelik yolda yürürken veya otomobili ile çukura düşecek, üstüne birde birde kazıklanacak, siz böyle saf bir yerli turist görüyormusunuz?

 

İşte Bodrum'u çarşısından kaldırımlarından tutunda sahillerini parsel parsel arsızca işgal eden, hakkı ile yetinmeyen vatandaşın hakkına gözünü diken esnaf ve buna duyarsız kalanlar Bodrum'u bu hale getirdi. Marinaya doğru yürüyün kaldırımları gecekondu misali kapatan tahta, pvc ve camlarla kapatarak resmen kaldırımı restoran haline getiren işyerlerini gördünüzmü, ben gördüm, görmemiş olan yetkililerde olabilir, tabi. Marinaya kadar gitmeyin Adliye Camii’nin arkasındaki işyerlerini gördünüzmü? Adam vatandaşın yürüdüğü sokağın içini dükkan haline getirmiş, restoran, hastane yapmış, halkın sokağına işyeri açmış. Tabii bunlar küçük yerler olduğu için görmek oldukça zor.Hırsızlığın bahanesi olmayacağı gibi arsızlığında bahanesi olmaz. Hem halkun kamunun malını çalıp işgal edeceksiniz, hemde hizmet ediyoruz diye hava basacaksınız, birileride buna izin verecek. Sonra da vah Bodrum elden gidiyor, ah Bodrum elden gidiyor. Kalite turist azaldı, yaaa… Esnaf bindiği dalı kesiyor farkında değil, kestirende farkında değil, el birliği ile Kuşadası olmaya doğru gidiyoruz, bir apartmanlarımız eksik….

 

(Tabii burada alnının akıyla yasalara uyarak ekmeğini kazanan esnaf ve turizmciye kesinlikle sözümüz yok.) Peki ama onların suçu ne? Yasalara uymak mı? Bu yazı turizm sezonunu başladığı ilan edilen gün yazıldı, varın gerisini siz düşünün gari.. Kimse zaten turizm kötü gidiyordu biraz hoşgörü olsunun arkasına sığınmasın, halkın haklarını gasp etmek, kıyı kenar çizgisini babasının malı gibi kullanmak ve buna müsaade edilmenin hoşgörü ile alakası olmadığı gibi insana saygının sınırlarının sonuna gelindiği yerdir. Pandemi gerek sağlık gerekse insanın insana saygısı konusunda biraz vermiştir diye düşünmüştük, yanıldığımızı ilk günden gördük.  Normalleşme böyle devam edecekse işimiz gerçekten çok zor....



Bu yazı 8827 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI