Bugun...


Yaşar Anter

facebook-paylas
Bodrum’un sorunlarını istatiksel olarak açıklıyorum. Sonuç SORUN YOK)))
Tarih: 18-12-2021 22:12:00 Güncelleme: 18-12-2021 22:12:00


 

 

Bu kentte bazı sorunları, başta trafik, çukur, bozuk yol, elektrik, alt yapı, işgal, iskele kaçak yapı, kış turizmi, kuş turizmi, yaz turizmi, bahar turizmi, su patlamaları ve bunun gibi sorunları varmış gibi gösterenlere asla inanmayın. Yok böyle bir sorun…En azından istatistiki bilgiler öyle diyor. Niye mi, açıklayalım.


Aslında Bodrum’da sorunlar varmış gibi gösteriliyor. Düpedüz algı yönetimi bu. Aslında ortada sorun morun yok. Sadece bazıları yerel yönetimin, merkezi hükümetin hizmetlerini beğenmeyen münafıklar sorunu varmış gibi göstermeye bayılıyor. Yok sosyal medyadan yazıyor, yok eleştiriyor, yok çukura düşmüşte, kış ortasında elektriksiz kalmış da, yok yeni otogaraj oraya yapılırmıymış da, yok çarşıda kaldırımlarda işgalden yürünmüyormuş da, yok sahiller işgal ediliyormuş da, yok kaçak inşaatlar artmışta, yok belediye istediğini yıkıyormuş istediğini yıkmıyormuş ta, falan filan. Bunların hepsi yalan kardeşim yalan.

Siz güzellikleri yazmayın, göstermeyin sorunları varmış gibi gösterin. Bu yaşadığınız kente ihanettir. Olmayan sorunları varmış gibi gösteriyorsunuz.

Başta dedik, bu kentin sorunu morunu yok. Sorun var diye ısrar ederseniz bende oturur anlatırım. zamanınızı alırım. İnanmayabilirsiniz o ayrı)))

 

SORUN VAR DİYEN VAR MI?  Yok….! Eeee daha niye söylenip duruyorsunuz?

İstatistiki bilgileri aktarıyorum şimdi. Sıkı durun.

Turizm markası Mavi Davos yolundaki ilçemizde kaç kişi yaşıyor. Yazın 1,5 milyon, kışın 500 bin. Vur ortalamaya aylık 1 milyon kişi yaşıyor.

1 milyon kişinin yaşadığı ilçede bozuk yoldan, çukurdan, işgalden, kaçak iskeleden, elektrikten, yanmayan sokak lambalarından, patlayan su borularından, henüz patlamayan ama döşenen kanalizasyon borularında ve denize yapılan dolgudan kaç kişi şikayetçi. Kızılağaç'ta yol bozuk diyen 5 bin kişi var, yola çıkıp basın açıklamasına gelen 30 kişi...Torba tam 80 gündür çukur apaçık duruyor ölüm saçıyor, bir kişinin kılı kımıldamıyor, kılı. O çukura düşecek ölecek, yine sesi çıkmayacak. Ne sorunundan bahsediyorsunuz...?

Açık açık bak sosyal medyaya 100’ü geçmiyor yüzü… Yüzü olan söylesin. Peki bunlarla ilgili Bodrum Belediyesi’ne, yerel ve genel yönetime giden aylık şikayet sayısı ne? 300’ü geçmiyor 3 yüzü.. Yüzü olan söylesin. Hadi vatandaş 300 dilekçe verip belediyeye şikayette bulundu, ne kadarı cevap aldı. Yarısı bile değil. Demek ki şikayet yok.Olsa cevap verilir..

Turgutreis ve Gümbet’te denize bok aktığında, Kızılağaç yolunda arabalar çukura düştüğünde, Ortakent’te elektrikler kesilip milletin donu donduğunda kaç kişi kaç kişinin derdine ortak oluyor, mağdur olanların sesini ciddi anlamda duyuruyor. Yüzde 1, bilemedin yüzde 3.. Akyarlar yolu kapatılıyor, deniz dolduruluyor gelin eylem var dediğinizde kaç kişi geliyor. 50  J)))

 

VER GAZI GELSİN DOĞAL GAZ

 

Doğal gaz istemiyoruz, dediğin halde, yerel yönetim Doğalgaz geliyor müjdesi verdiği zaman kaç kişi itiraz edip meydana çıkıyor..  YÜZ BİNLERİN YAŞADIĞI KENTTE SADECE 15 kişi kardeşim 15, yazıyla ONBEŞ… O zaman doğalgazı istiyoruz. VER GAZI GELSİN DOĞAL GAZ …))))))

Eeee o zaman sorun yok ki.. Bir milyon kişinin yaşadığı kentet 15 kişi itiraz etse ne olur etmese ne olur, gerisi mesut, mutlu ve bahtiyar. Size ne oluyor da çıkıntılık yapıp sosyal medyadan münafıklık yapıyorsunuz…

Dereler taştığında, denize bok aktığında. Denize dolgu yapıldığında her yıl işgaller göz göre arttığında, DSİ hatlarında su boruları patladığında, Bodrum’un yolları her yıl kazıldığında tepki veren mi çok alkışlayan mı? Alkışlayan tabiî ki..)))

Yeşil alanlar betona çevrildiğinde, hanutçuluk fırladığında, kentte asayiş olayları patladığında, birileri imar yollarının ortasına nöbetçi kulübesi koyup özel güvenliği yerleştirip yasa dışı denetim yaptığında, millet garajın ortasında birbirini vurduğunda bu toplumda sesini çıkaran var mı? Yok. Pandemiden sonra çocuklarımıza gençlerimize yaşlılarımıza yönelik sosyal, kültürel, sporsal etkinlikler düzenlenmediğinde, ne olacak sosyal yaşantımız sağlığımız diye itiraz eden soran var mı? Yok. Demek ki memnunuz.

Halka rağmen halkın istemediği projelerin hayata geçirilmeyeceğini söyleyen sonra tam tersini yapanlara, niye böyle oluyor diye soran (Siyasetçiler dahil) kaç kişi var. Soran sorgulayan mı çok, hayatından memnun olan mı?

 

TURİZMCİ YÜZDE YÜZ MEMNUN, ADAM PARA KAZANDIĞI KENTE İHANET EDER Mİ?

 

Bodrum’da turizm örgütleri var. Hem de yılda 30’a yakın fuarlara gidiyorlar. Bu kentte en çok parayı kim kazanıyor. Turizmci ve inşaatçı. Peki siz hiç bugüne kadar turizmcilerden Bodrum’un alt yapı, denize bok akması, trafik, çukur, trafik, pislik, susuzluk, elektriksizlik gibi konularda şikayet ettiğini, çözüm ürettiğini, eleştiride bulunduğunu duydunuz mu, duymadınız tabi? (Serdar Karcılıoğlu abiyi hariç tutuyorum) SORUN OLSA ÖNCE TURİZMCİ GÖRÜR…Yok ki neyi görsün, üretsin adam. Yazdığım sorunlar olsaydı turizmci para kazandığı kentin sorunlarına duyarsız kalırmıydı? Asla….Aslanlar gibi öne atılır, fuar fuar dolaşmadan önce kentin sorunlarına odaklanırdı..Bence böyle..

 

Hadi sorunlar var dediniz. Bizim gibi kendini bilmez birkaç gazeteciye sorunları aktardınız bizde o sorunları göstere göstere yazdık. Sorunlara cevap veren, çözümü söyleyen var mı? Yok..  Eeeee yerel yönetim, genel yönetim, kurum ve kurumların değerli yöneticileri 1 milyon kişi içinden sorun var diye ortada dolaşan 50-60 münafıkamı inanacak geriye kalan 999 bin 950 kişiyemi…

 

İstatistiki bilgilere göre durum aynen şöyle:

Bodrum’da “Sorun var” diyenler yüzde 3 oranında

Bodrum’da “Sorun yok diyenler ve üstüne alkış tutanlar” yüzde 5-10 oranında

Bodrum’da ne “Sorun var “ nede “Sorun Yok” diyemeyen “Ne şiş yansın ne kebap yansın” güneşte benim yüzüm yansın, döneyim birde  sırtım yansın diyenler ne yazık ki yüzde 85 bandı ile BİRİNCİ DURUMDA..

 

Gülmeyin. Bir kentin yüzde 3’ü sorunların peşinde koşarsa ve sorun var derse, yüzde 5-10’u sorun yok kardeşim ne sorunu manyakmısınız gül gibi geçinip gidiyoruz der üstüne birde alkışlarsa,  yüzde 85’i sessiz, tepkisiz, duyarsız kalırsa durum aynen bugün olduğu gibi gelir ve böyle gider. Bizde armut gibi bakar dururuz.

Eeee siz hala Bodrum’da sorunların çözüleceğine inanan ve bekleyenlerdenmisiniz? Biz şahsen onlardanız. Bekleyip dururuz gari. Haydi iyi hafta sonları Benim Bodrumumun Gerçekten Kalbi Güzel İnsanları… Armut gibi izlemeye devam. Nereyi hak ediyorsak kendimizi orada buluyoruz. Biz bunu bu güzel kenti hak ettik… Hakkını verenlerinde hakkını yemeyelim.. Kim sorun var diyorsa acayip şekilde yanılıyor… İstatikler ortada…)))) İster inanın ister inanmayın durum aynen böyle.

Yaşar Anter

 



Bu yazı 7592 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI