Bugun...


Yaşar Anter

facebook-paylas
ADAYLARIN ALT YAPISI….SIFIR….
Tarih: 30-03-2019 11:29:00 Güncelleme: 30-03-2019 11:29:00


ADAYLARIN ALT YAPISI….SIFIR….

Başlığa bakıp acele etmeyin , hızlı karar vermeyin…Seçime bir gün kaldı, yarın sandık başındayız. Herkes birine oy verecek , Bodrum’un geleceğini teslim edecek.. Peki hiç sordunuz mu düşündünüz mü, oy vereceğimiz adayların alt yapısı nasıl, alt yapı ile ilgili düşünceleri ne? Bu soruyu seçmene de sordum, çoğunluk adayların alt yapı konusu hakkındaki düşünceleri mükemmel ,, dedi. Öyle mi? Çünkü alt yapı deyince adayların hepsinin aklına su, yol, kanalizasyon, katı atık geliyor, akla bu geldiği içinde projeler hep bunun üzerine kuruluyor. Seçmende buna şartlanmış, alt yapı denilince hemen mahallenin çöpü, fosseptiği, kanalizasyonu geliyor. Bu nedenle ki Bodrum son 50 yıldır ne yazık ki ALT YAPISIZ yönetiliyor.

NE Mİ ALT YAPI? Alt yapı ana okulundaki çocuklarımız, ilkokul, ortaokul lisedeki gençlerimiz.. Bakın son iki hafta içerisinde Hentbol, Halk Oyunları, Atletizm ve eğitimde çocuklarımız, sporcularımız Türkiye şampiyonu oldular madalya ve kupalarla ilçeye döndüler. Peki bu sporcularımıza takımlarımıza  teşekkür eden, onların başarısının devamı için daha iyi şartlarda çalışabilmeleri için modern tesis sözü veren , oldu mu. O miting alanları şarkıcı türkücülerle doldu taştı , sporcular ve takımlar unutuldu.

PEKİ siz bu kentin asıl alt yapısını oluşturan çocuklarımızın, gençlerimizin sanat, eğitim, spor, bilim, matematik alanlarında eğitimlerinin  dünya standartlarına çıkarılması için tesis, eğitim ve bilim merkezleri yatırımı yapılacağını, spor kompleksi kurulacağını gerçek anlamda anlatan, çocuklarımızın 3 bin bar ve eğlence merkezinin olduğu ilçede sokaktan kurtaracak projeler hazırlandığını duydunuz mu? Duymadınız, bende duymadım, bir iki cılız projenin dışında. İşte asıl alt yapı dediğimiz şey çocuklarımız, gençlerimiz. Bu kentin geleceği onlar çok değil 10-15 yıl sonra bu kentin yönetiminde onlar olacaklar, ne ekersek onu biçeceğiz. Bu nedenle adayların projeleri arasında herşey var, ancak çocukların gençlerin eğitim, sanat spor ve kültür alanında --turizmde dünya markasıyız—dünya markası olabilecek yatırımlarımızın projeleri yok. Çünkü alt yapısı yani çocuklarını gençlerini, bilim, sanat, kültür ve spor alanında üst seviyede eğitim veren o merkezler olmadıkça çocuklarımızın kendi gayretleri ve birkaç gönüllü destekçinin sayesinde aldığı Türkiye çapındaki başarısızlıklar görmezden gelindikçe sen en iyi alt yapıyı yapsan ne olur yapmasan ne olur. 10 tane 5 yıldızlı delüks otel yapsan ne olur yapmasan ne olur? Milyar dolarlar kazansan ne olur kazanmasan ne olur? Çünkü asıl alt yapıya önem vereceğin gerçek anlamda  projeler ortada yok. Duydunuzmu her mahalleye kütüphane, spor kompleksi, sanat ve eğitim merkezi, bilim atölyeleri kuracağım ,  çocuklarımız geleceğe bale yaparak, Piyano eğitimi alarak, Keman çalarak, deneyler yaparak, resim ve heykel yaparak hazırlanacak, diyen aday. Peki hangi aday klasik müzik dinletti seçmene…? Hep eller havaya. Aynen turizmde olduğu gibi…Ben duymadım. Şimdiden geçmiş olsun Bodrum, ne yazık ki önümüzdeki 5-10 yılda Bodrum’da çok değişen bir şey olmayacak. Çocuklarımızı gençlerimizi unutmayın, bu kentin geleceği onlara bağlı.

Seçime bir gün kala “Kara ruhlu” bir yazı oldu ama, kimse moralini bozmasın. 5 bin yıldır bu kente bir şey olmadı, bir şey de olmaz diyenlerle bugüne gelindi. Ama bir 5 bin değil 50 yıl daha böyle gitmez…

 

“Bir milletin ilerlemesindeki temel taş çocuklardır! Çocuklara gereken değeri verirseniz, ilgiyi, şefkati gösterirseniz, onlar da bir gökkuşağı edasıyla geleceği renklendireceklerdir. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir” Mustafa Kemal Atatürk



Bu yazı 5988 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI