Bugun...


Ayser Özbulut

facebook-paylas
İNSAN OLMAK ÇOK BASİTKEN, NEDEN BUKADAR ZORLAŞTIRIYORUZ…
Tarih: 11-07-2019 10:54:00 Güncelleme: 11-07-2019 10:54:00


İNSAN OLMAK ÇOK BASİTKEN, NEDEN BUKADAR ZORLAŞTIRIYORUZ…

İnsan olmak çok basitken biz neden bu kadar zorlaştırıyoruz? Hayatımızı güzelleştirecek binlerce güzelliğe sahipken çirkinleştirmek için elinden geleni yapan insanlarla dolu dünyamız. Birkaç gün önce Bodrum Gümbet’te tatil yapan bir genç gece kulübünde tartıştığı 21 yaşındaki çalışanı belinden çıkardığı silahla öldürdü haberlerini hayretle okuduk. İstanbul’da trafikte öfkeli ve kurallara uymayan bir sürücünün, hamile bir kadının bulunduğu arabaya saldırırken çekilen görüntülerini ibretle izledik. Her gün gazetelerde 2.sayfa haberlerini de görüyor okuyoruz.

 

İnsanın insana yapmaması gereken ne varsa hepsi yaşanıyor çevremizde, ülkemizde, dünyamızda. Kimisi gözümüzün önünde kimisi kapalı kapılar arkasında. Nedir bu öfke, neden ilk fırsatta şiddete başvuruyoruz?

Çok fazla detaya girmeden bahsettiğim iki haberden yola çıkarsak; hırsını alamayıp bir arabayı takip edip, yolunu kesmek, kırıp parçalamaya çalışmak,  birini öldürebilme hakkına sahip olduğunu düşünmek, fiilen yerine getirmek insan olmanın hangi özelliği acaba diye düşünmeden edemiyorum.

Oysa insan olmak ne kadar kolay. Hayat nefes almakla başlayıp nefes alamamakla bitiyor. Bu süreçte insan sahip olabileceği birçok insani özellikler taşıyor kalbinde, aklında, ruhunda. Akıl, vicdan, sabır, sevgi, merhamet, adalet… Bu duygulardan yoksun bir bireyin sağlıklı olması mümkün değil.

Sanırım toplum olarak tedaviye ihtiyacımız var. Bana göre medeniyet artıkça, Teknoloji geliştikçe, eğitime ulaşmak kolaylaştıkça insanlıktan uzaklaşmak da o derece kolaylaştı. Her bireyi insan olarak yetiştirmek gerektiğinin bilinciyle, çocuk yetiştiren her ebeveynin büyük sorumluluk alması gerekiyor. Çünkü geleceğe yapacağımız en büyük yatırım kendine ve topluma faydalı insanlar yetiştirmektir…

 

 

***********

 

KAYBETTİĞİMİZ DUYGUYU ÇIKARDINIZ ORTAYA…

Her zaman da kötü şeyler olmuyor ülkemizde. Geçenlerde tesadüfen denk geldim “Güven Bana “ isimli bir yarışma programı vardı televizyonda. İlk defa, yarışma anında tanışıp birlikte yarışan biri Avukat biri Pazarcı iki güzel insana teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Birbirlerine olan samimiyetleri ve çok büyük miktar paralar söz konusu olduğu halde birbirlerine “Sana güveniyorum, sonuna kadar devam edeceğim” diyebilecek yürekleri seyretmek özlediğim Türkiye’yi seyretmek gibiydi. Son yüzleşmede Avukat yarışmacının Pazarcı yarışmacıya “Bas kardeşim al parayı” ısrarı karşısında heyecanla düğmeye basıp kazandıkları paranın yarısına sahip olan Pazarcı’nın “ Abi gönül koymadın değil mi, sen ısrar ettin diye bastım” derken görünen mahcubiyeti izleyen herkeste hala çok güzel insanlar var bir yerlerde düşüncesi yarattığından eminim. Tam insanlıktan umudumu kesmişken bu iki güzel insan tekrar umutlandırdı beni. Sanırım izleyen herkesi de. Teşekkürler…

***********

HER YIL AYNI EZİYET YAZIK BU MİLLETE…

Öfkeli değilim. Gülümsüyorum. Başlığı görünce hepiniz yine ülkede olumsuz bir şeyler olduğunu düşündünüz sanırım. Aslında güzel şeyler olduğu için minik bir şaka yaptım. Üst üste şampiyonluk kupasını kaldıran Galatasaray takımı taraftarlarının mutluluğundan bahsediyorum. O kupayı Bodrum’da görmek yöneticiler ve futbolcularla anı biriktirmek özel bir duygu.

Galatasaray taraftarlarının mutluluğu, diğer takım taraftarlarına eziyet oluyor. Galatasaraylı olarak gülümsüyorum. Çünkü bu yılda kupalar  Bodrum’a geldi ve ben o kupalara dokunma şansını bulanlardanım.

 

Spor çok önemli bir aktivitedir. Bütün düşünmek ve sporcu ve taraftar hissini farklı değerlendirmek gerekir. Tamamen spora ilgisi olmayan insan diliyle söylenen “ Futbolcular dünyanın parasını alıyor bana faydaları ne?” diyenlere birkaç sözüm var. Hayat sadece çalışmak, para kazanmak, beslenmek ve nefes almaktan ibaret değildir. İnsanların hobileri, zevk aldığı aktiviteler, ilgilendiği sosyalleştiği durumlar olmalıdır. Spor, resim, tiyatro, sanat, kitap, müzik, sinema… Ve daha birçok aktivite ile hayatını renklendirmelidir insan.

Galatasaray maçlarını takip etmek ailece yaptığımız en güzel aktivitelerimizden bir tanesidir. Heyecanı öfkeyi sevinci hüznü bir maç seyrederken aynı anda yaşayabiliyoruz. Birbirimiz anlamamız, birçok duyguyu aynı anda paylaşmamızın yollarından sadece biri. Galatasaray taraftarı olmak da ayrıca keyifli, hayatımıza enerji katıyor. Şanslıyız çünkü Galatasaraylıyız…

************

İnsan olarak dünyaya gelmek fiziken var olmaktır. Oysa maneviyat insan olmanın temelidir. Aklen, ruhen, kalben insan kalmamız dileğiyle…

Sevgi ve Dostlukla

AYSER ÖZBULUT



Bu yazı 8630 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI