Bugun...


Av. Kader Çekim Yılmaz

facebook-paylas
Melih Bulu, kazanın doğurduğuna inandı ama öldüğüne inanamadı..!
Tarih: 17-07-2021 22:06:00 Güncelleme: 17-07-2021 22:08:00


Bodrum’da yaşayan Avukat Kader Çekim Yılmaz Bodrum’un ve Türkiye’nin gündemini ilgilendiren yazıları ile anterhaber.com’da okuyucularımızla buluştu. Yılmaz ilk yazısında Türkiye’nin gündeminde aylardır yer alan Boğaziçi Üniversitesi Rektör Melih Bulu’nun göreve gelişini ve ayrılışını değerlendirdi.

 

SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDERDİ YA HANİ….

 

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevinden alındı. Alındı alınmasına ama bu haber Melih Bulu'ya da sürpriz oldu. Hatta öyle bir sürpriz oldu ki kendisi de inanamadı ve twitter hesabında " Peki bundan şeyin haberi var mı? Mesela benim :)" diyerek çıkan haberleri tiye aldı. Ancak haberin doğruluğuna sonradan inanmış olacak ki kısa bir süre sonra bu tweetini sildi.

 

(Prof. Dr. Melih Bulu)

 

PEKİİ.. HUKUK BUNUN NERESİNDE?

 

2016 yılı birçok hukuki prosedürün değişmesi açısından önem arz etmekte. Bunlardan biri de Rektör atamaları.

2016 yılından önce Kanuna göre devlet üniversitelerinde rektör adayları, profesör unvanına sahip akademisyenler arasından önce öğretim üyeleri tarafından seçiliyor, daha sonra YÖK adayların üçünü Cumhurbaşkanının onayına sunuyor, en son da Cumhurbaşkanı rektörü atıyordu. Her ne kadar yine Cumhurbaşkanı tarafından atama gerçekleşiyor olsa da üniversite bünyesinde kabul görmüş kişiler, Cumhurbaşkanın onayına sunuluyordu ve genelde en yüksek oyu alan kişi rektör olarak atanıyordu.

 

2016 yılında ise yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Cumhurbaşkanına doğrudan rektör atama yetkisi verildi. Melih Bulu da herhangi bir seçim aşaması olmadan doğrudan atama ile gelen bir rektör olunca Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde kabul görmedi ve protestolarla karşılandı. Üniversitenin köklü demokratik geleneklerine uymayan ve atanan rektör, gerilimin had safhalara çıkmasına sebep oldu. Bu protestolar sırasında, birçok öğrenci gözaltına alındı ve hukuk dışı muameleye maruz kaldı. Ve en nihayetinde atanmış rektör, yine bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alındı. Velhasılıkelam Melih Bulu, kazanın doğurduğuna inandı ama öldüğüne inanamadı(!)

Süreç hukuka uygun mu? CEVAP: Evet

 

Peki ya sistem?

 

Seçimle gelen seçimle giderdi ya hani…

 

 

 

 

Avukat Kader Çekim Yılmaz kimdir?

08.06.1993 Tuzluca/IĞDIR doğumluyum.

İlköğretim     : Tuzluca Abbasgöl Köyü İlköğretim Okulu

Ortaöğretim  : Tuzluca Yatılı İlköğretim Bölge Okulu

Lise                : Iğdır Kazım Karabekir Anadolu Lisesi

Üniversite     : Karadeniz Teknik Üniversitesi Hukuk Fakültesi

 

            2015 yılında üniversite eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Barosu'nda staj eğitimimi aldım ve 2016 yılı Ekim ayında ruhsatımı alarak avukatlık yapmaya başladım. 2 yıl İstanbul'da kurumsal bir firmada avukatlık hizmeti verdikten sonra 2018 yılında Bodrum'a taşındım. Bodrum'da avukatlık mesleğimi icra ederken 2019 yılında Çekim Hukuk Bürosu'nu kurarak bağımsız avukatlık yapmaya başladım. Hukukun çeşitli alanlarında avukatlık hizmeti vermeye devam ediyorum. Evliyim.



Bu yazı 5470 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI