Bugun...


Av. Kader Çekim Yılmaz

facebook-paylas
SAHİBİNDEN SATILIK GÖKKUŞAĞI
Tarih: 05-10-2021 21:39:00 Güncelleme: 05-10-2021 21:43:00


 

Bugün Sevgili Bodrum halkının çok yakından bildiği bir durumu tüm çıplaklığıyla tartışmaya açmak istiyorum.

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras sosyal medya hesaplarından Bodrum'da fahiş oranda artan konut fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ve yazısının genelinden anladığımız kira fiyatlarının artmasının temel sebebi kişilerin evlerini günlük kiralamaya vermeleri. Bodrum'u sırtında  taşıyanların ise bu sebeplerle sokakta kalmak üzere olması. Ayrıca lafı ultra lüks konut sahiplerine değil çünkü onlarda kimin kaldığı önemli değil zaten asayiş içinde sıkıntı olmaz, onların ki haksız rekabete de girmez, turizm darbe almaz vs.

 

ÖYLEMİ?

 

Çok talihsiz ve yanlı bir açıklama olmuş ne yazık ki…

Şimdi Sayın Başkan'ın bu açıklamasının makyajını güzelce silelim (!) Ne çıkıyor ortaya?

-Diyor ki esasen ben buradan vergi alamıyorum. Vergi alsam neyse hadi tolere ederim de o da yok(!)

E malum kıyılar beachlerin işgali altında, vatandaş yüzecek yer bulamıyor.. Bu malum oteller sahilleri kendi şezlonglarıyla kapatıyor, yetmiyor girişi kapatıyor, yetmiyor bodyguard koyuyor.

 Peki çok sevgili halkını düşünen belediye ne yapıyor? Belediyenin tasarrufu altında olan bir alansa, alıyor işgal tazminatını ve sorun kalmıyor.

Neymiş?  Sit alanıdır, doğal yaşamdır dinlenmeden açılan oteller için haksız rekabet oluyor (?)

Evet artan kiralar çok ciddi sorun ama sebep de çözüm de bu değil hele hele otellerin korunması hiç değil (!)

 

 

BURAYA DA Bİ BAKAR MISINIZ?  BODRUM RENKLERİNİ KAYBEDİYOR…

 

Malumunuz Emlak Vergisine esas Takdir Komisyonu Kararları da bu yıl ilan edildi. 4 yılda bir toplanan komisyon, bu yıl ki Arsalara Ait Asgari m² Birim Tespiti Takdir Komisyonunca 2022 yılında uygulanacak Emlak Vergisi değerinin tespitine dair kararlarını açıkladı. Yeni artışlarla neredeyse 5 katı kadar arttı ödeyeceğiniz vergiler (!!!!)  Yani kısaca BİTEZ 'de bir narenciye bahçeniz var 2000 M2 olsun. Geçen yıl 5.000 TL(yıllık ) emlak vergisi ödüyorken 2022 yılında yıllık 30.000 TL ödemek zorundasınız. Ha bu arada yan tarafınızda yer alan lüks otelde aynı oranda ödeme yapacak. Hiç bir geliriniz olmasın ama arsanız olsun, tarımla uğraşın ve bu vergiyi ödemek durumunda kalın. Hele bir de komisyon kararına itiraz etmediyseniz geçmiş olsun!

 Şimdi bu vatandaş niye tarımla uğraşsın niye mandalina, portakal yetiştirsin neden zeytin üretimi yapsın ?

 Vatandaş ne yapıyor biliyor musunuz? Satıyor…Kat karşılığı veriyor, otel yapılıyor , site yapılıyor. Ve Bodrum renklerini kaybediyor. Turuncusunu, yeşilini, mavisini...

Peki Sayın Başkan bu konuyla ilgili de bir açıklama yapacak mısınız? Var mı gelecek planlarınızda buna yönelik düzenlemeler? Ha bir de komisyon karar alırken yahu vatandaşı da düşünün dediniz mi?

Bence demediniz (!) Yargısız infaz yapmıyoruz lütfen..

 

Bodrum Belediye Başkanlığı Arsalara Ait Asgari M2 Birim Değer Tespiti Takdir Komisyonu Gerekçe Raporu'nu okudum. Aşağıya da bir kısmını iliştirdim, bilginize.

Kısaca fiyatlar arttı, hani bana hani bana denilmiş...

 

 

 



Bu yazı 5389 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI