Bugun...



Yatları Bodrum ve Marmaris’te olan Abramoviç ve 2 müzakerecide zehirlenme şüphesi

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, yatları Bodrum ve Marmaris'te bulunan Rus oligark Roman Abramoviç ve Ukraynalı barış müzakerecileri 3-4 Mart arasında Kiev'de katıldıkları barış görüşmesi sonrasında zehirlenme semptomları yaşadı.

facebook-paylas
Güncelleme: 28-03-2022 23:50:58 Tarih: 28-03-2022 23:42

Yatları Bodrum ve Marmaris’te olan Abramoviç ve 2 müzakerecide zehirlenme şüphesi

Roman Abramoviç ve 2 müzakerecinin barış görüşmeleri sonrasında zehirlendiğinden şüpheleniliyor. Abramoviç’in yanı sıra görüşmelere katılanlar arasında bir Rus iş insanı ve Kırımlı Milletvekili Rustem Umerov bulunuyordu.

3-4 Mart arasında Kiev’de gerçekleştirilen görüşmeye katılan üç kişinin kimyasal silah ile ilişkilendirilen zehirlenme semptomları yaşadığı belirtiliyor.

 

GÖZLERDE KIZARIKLIK, ELLERDE SOYULMA

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, semptomların arasında gözlerde kızarıklık ve yaşarma, yüzde ve ellerde ise soyulma olduğu belirtildi. Üç kişinin olaydan sonra iyileştiği ve hayatlarının tehlikede olmadığı bildirildi.

Olayı inceleyen uzmanlar ise semptomların kimyasal veya biyolojik bir maddeden kaynaklı zehirlenmenin yanı sıra elektromanyetik radyasyon saldırısından kaynaklı olabileceğini ifade etti.

Abramoviç’e yakın bir kaynağa dayandırılan haberde, olayın barış görüşmelerini sabote etmek isteyen Rusya’daki muhafazakarlar tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

Abramoviç’in barış müzakereleri ziyareti sırasında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile de görüştüğü ancak Zelenskiy’nin bu durumdan etkilenmediği aktarıldı.

 

 

“ÇOK FAZLA SPEKÜLASYON VAR”

Ukraynalı müzakereci Mykhailo Podolyak, konu hakkında “Çok fazla spekülasyon, çeşitli komplo teorileri var” dedi. Müzakere ekibinin bir başka üyesi olan Rustem Umerov da insanları ‘doğrulanmamış bilgilere güvenmemeye’ çağırdı.

Öte yandan Zelenskiy’nin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bağlantılı olduğu iddiasıyla AB ve İngiltere tarafından yaptırıma uğrayan Abramoviç’in bir barış anlaşması müzakeresinde rol oynayabileceği ihtimali ile Abramoviç’e yaptırım uygulamamasını istediği belirtilmişti.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI