Bugun...



Yaşam Kulübesi’ne bir ödülde Fransa’dan

Muğla’nın Milas ilçesinde Türkçe öğretmenliği yapan ve çektiği ilk filmde 4 uluslararası ödül alan Erdal Kara’nın Yaşam Kulübesi isimli filmine bir ödülde Fransa’dan geldi.

facebook-paylas
Tarih: 29-09-2021 12:20

Yaşam Kulübesi’ne bir ödülde Fransa’dan

Muğla’nın Milas ilçesinde bir ortaokulda Türkçe öğretmenliği yapan ve yöresel sanatçılarla çektiği ilk filmi Yaşam Kulübesi ile Uluslararası Nicomedia Film Festivalinde “En İyi İlham Verici Film”, Smynra Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Sosyal İçerikli Film”, “En İyi Çocuk Oyuncu Mansiyon Ödülü” ve Londra Uluslararası Film Festivali’nde de “Şeref Ödülü” ile toplamda uluslararası alanda 4 ödül kazanan Erdal Kara’ya bir ödülde Fransa’dan geldi.

 

FESTİVALİN EN İYİ KISA FİLMİ SEÇİLDİ

 

Milas Belediyesi’nin hazırladığı ve desteklediği  Engelsiz Edebiyat Projesi kapsamında hazırlanan Yaşam Kulübesi (Life Hut) adlı film 5. ödülünü Uluslararası Auber (Fransa) Film Festivali’nden aldı. ‘Yaşam Kulübesi’ aylık bazda yapılan festivalin “EN İYİ KISA FİLMİ” seçilerek, 5 Nisan 2022 tarihinde  Fransa’da yapılacak olan Uluslararası Festivale katılacağı ve yayınlanacağı belirtildi.  

 

 

ÖDÜLLER YENİ PROJELER İÇİN MORAL VE GÜÇ VERDİ

 

Kara yaptığı açıklamada “Sekiz ayda çektiğimiz ilk filmimizin uluslar arası alanda 5. Ödülünü alması bizlere bundan sonraki projelerimiz açısından güç ve moral verdi. Milas Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen projemizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Müracaat ettiğimiz ve filmimizin değerlendirmeye alındığı başka festivallerde vardı, ancak sonuçlar açıklanmadı, oralardanda güzel haberler alacağımıza inanıyoruz, yeni projelerin hazırlığına başladık” dedi.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI