Bugun...



Yasakta asker uğurlama konvoyu yaptılar ortalığı birbirine kattılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde corona virüsüyle mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağını hiçe sayan gençlerin asker uğurlaması nedeniyle düzenlediği konvoya polis müdahale etti. Çevredeki vatandaşlar ise konvoya tepki gösterdi. Cezayı alan asker babası M.K. "Yasak olduğunu biliyorum ama oğlumu bir şey yapmadan askere göndermek istemedim" dedi

facebook-paylas
Tarih: 21-05-2021 13:12

Yasakta asker uğurlama konvoyu yaptılar ortalığı birbirine kattılar

Muğla’nın Bodrum ilçesi Gümbet Mahallesi İsmet İnönü Caddesinde dün akşam saat 22 sıralarında, corona virüsüyle mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağını hiçe sayan bir grup, asker uğurlaması nedeniyle konvoy düzenledi.

 

Asker uğurlaması dolayısıyla yaklaşık 10 araçlık konvoy yapan gençler, şarkılar eşliğinde mahallede tur attı. Sosyal mesafe kurallarını hiçe sayan vatandaşların aynı zamanda maske de takmadıkları görüldü.

 

Yasakları hiçe sayan konvoyun pes dedirten halleri vatandaşların polis ekiplerine haber verdi. Konvoyun bulunduğu İsmet İnönü Caddesi’nde polisle karşılaşan konvoydaki araçların çoğu ara sokaklara girerek kaçtı. Asker T.K.’nın bulunduğu 48 GU 961 plakalı aracın önünü kesen polisler araçta bulunan 6 kişiye sokağa çıkma yasağına uymama, maske takmama ve asker uğurlaması yasağı ile açık ya da kapalı yerlerde eğlenceler düzenlenmesi, araç konvoyu oluşturulması ve toplu uğurlama yapılması yasağından dolayı ceza kesildi.

 

BABA: YASAK OLDUĞUNU BİLİYORUM AMA

 

Asker T.K’nın babası M.K ise “Ben asker babasıyım. Oğlumu askere bedelli göndersem emin olun daha az para öderdim. Oğluma asker uğurlaması için yaptığımız konvoydan dolayı bize ceza kestiler. Yasak olduğunu biliyorum ama oğlumu da hiçbir şey yapmadan göndermek istemedim. Tolerans gösterirler diye düşündüm” diyerek yazılan cezaya tepki gösterdi.

 

Cadde üzerinde bulunan esnaf ve mahalle sakinleri ise ceza yazılmasına karşı çıkan asker ve babasına “Ayıp oluyor” diyerek tepki gösterdi.

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI